Kauneimpia joululauluja pääsee laulamaan nyt myös uima-altaassa – suosittua tapahtumaa varioidaan nokkelasti eri puolilla Suomea

Joulua edeltävällä viikolla Kauneimpia joululauluja pääsee Jyväskylän Vaajakoskella laulamaan myös uima-altaassa Vaajakosken uimahallilla järjestettävässä vesijumpassa. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä kaupungin kanssa. Vesijumpan ohjaaja tulee uimahallin puolesta ja muista järjestelyistä vastaavat seurakunnan työntekijät. Jumppamusiikkina soi Kauneimmat joululaulut -karaokelevy, jonka tahdissa osallistujat voivat paitsi jumpata myös laulaa.

Idean äiti on Vaajakosken alueen pappi Heli Karjalainen, Jyväskylän seurakunnan Kauneimmista joululauluista vastaava lähetyksen ja kansainvälisen vastuun asiantuntija Ulla Klemettinen kertoo.

– Olemme Liikkuva seurakunta. Tämä on sen hengessä syntynyt innovatiivinen tapahtuma, jossa tehdään hyvää itselle ja maailman lapsille, Klemettinen sanoo.

Kauneimpien joululaulujen yhteydessä kerätään kolehti Suomen Lähetysseuralle.

Erilaisia Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia järjestetään Suomen Lähetysseuran varainhankinnan päällikön Hanna Kalanteen arvion mukaan tuhansia. Tapahtumien tarkka määrä ei ole tiedossa.

– En tiedä yhtään seurakuntaa, joka ei järjestäisi Kauneimpia joululauluja, ja monet järjestävät useampia. Tilaisuuksia järjestetään myös ulkomailla, Kalanne sanoo.

Kirkkojen lisäksi Kauneimpia joululauluja lauletaan esimerkiksi vanhainkodeissa, ravintoloissa, kauppakeskuksissa, huoltoasemilla ja ulkoilumajoilla. Perinteisten yhteislaulutapahtumien lisäksi on karaoke-tapahtumia.

MONEEN KIRKOSSAKIN järjestettävään tilaisuuteen on liitetty jokin teema tai tietty näkökulma. Espoon Leppävaaran kirkon tilaisuudessa laulua säestää kamariorkesteri. Helsingin Paavalin kirkossa ”snygeimmät joulubiisit” lauletaan stadin slangilla.

Oulussa Kastellin kirkossa järjestetään Kauneimpien joululaulujen ohessa runoilta. Tapahtuma järjestetään tänä syksynä kuolleen oululaisen Juha Vähäkankaan muistoksi. Karjasillan seurakunnan pappina työskennellyt Vähäkangas järjesti runoiltoja myös itse.

Aatonaattona Seinäjoella Törnävän kirkossa lauletaan koko Kauneimmat joululaulut -vihko kannesta kanteen. Tapahtumassa mukana oleva Seinäjoen seurakunnan pappi Laura Launiala kertoo, että vastaavaa tilaisuutta on järjestetty Seinäjoella vuosia ja aina nimenomaan aatonaaton iltana.

– Siihen mennessä moni on saanut jouluvalmistelut valmiiksi ja on aikaa tulla laulamaan, Launiala sanoo.

Hän arvioi, että koko vihon laulamiseen menee alle kaksi tuntia. Kiireisemmille on samana päivänä Seinäjoella tarjolla myös ”Kolmen vartin kauneimmat”.

Lisätietoa yhteislaulutilaisuuksista löytyy seurakuntien sivuilta sekä osoitteesta Kauneimmatjoululaulut.fi/tule-laulamaan

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran. Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTampereen hiippakunta täyttää tänään 100 vuotta mutta on oikeasti melkein 470 vuotta vanha
Seuraava artikkeliPiispa Teemu Laajasalo vieraana Radio Dein ja Kotimaan Piispan kyselytunnilla

Ei näytettäviä viestejä