Kauhavan kirkkoherra pidätettiin virasta sopimattoman sielunhoitokäytöksen vuoksi

Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli päätti eilen keskiviikkona istunnossaan pidättää Kauhavan seurakunnan kirkkoherran Jyrki Jormakan pappisvirasta ja kirkkoherran virasta määräajaksi 6.10.2016–5.1.2017. Virasta pidättämisen perusteena on sielunhoidon yhteydessä ilmennyt papille sopimaton käytös.

Vastineessaan tuomiokapitulille Jyrki Jormakka myöntää menetelleensä sopimattomalla tavalla ja on pahoillaan tilanteesta.

Piispa Simo Peuran mukaan asia on harmillinen.

– Tuomiokapitulin täytyy puuttua papin epäasialliseen käytökseen silloin, kun siihen on aihetta, Peura toteaa Lapuan hiippakunnan nettisivuilla.

Kauhavan seurakunnan kirkkoherran virkaa hoitaa virasta pidättämisen ajan kappalainen Satu Linko.

Hiippakunnan lakimiesasessori Tuomas Hemminki kertoo
Ilta-Sanomille
, että sopimaton käytös tuli hiippakunnan käsiteltäväksi yksityishenkilön tekemän kantelun perusteella. Asian taustoja Hemminki ei suostu avaamaan.

– Minä en voi avata asiaa enempää kuin siinä tiedotteessa on. Sielunhoitoon liittyvät asiat ja asiakirjat ovat salassa pidettäviä. Tämä tulee suoraan laista, Hemminki perustelee Ilta-Sanomille.

Hemminki ja Peura vakuuttavat, ettei asiassa ole hiippakunnan näkemyksen mukaan syytä epäillä mitään rikosta. Peura sanoo Ilta-Sanomille myös, että sopimaton käytös ei liity alkoholinkäyttöön.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTurun NMKY:n koripallojoukkue on nyt Kristika Turku
Seuraava artikkeliOrtodoksiprofessori: Täysi kristillinen elämä ei ole enää mahdollista

Ei näytettäviä viestejä