Katolinen kirkko tarjoaa totuutta verkossa

VatikaaniAleteia.org -sivuilla kysymyksiä voi esittää kuka vain viidellä kielellä. Viralliset vastaukset muotoillaan Roomassa.

Monikielinen verkkosivusto aleteia.org -vastaa sinne esitettyihin uskoa, elämää ja yhteiskuntaa koskeviin kysymyksiin. Vastauksia sorvaa ryhmä maallikoita, toimittajia ja asiantuntijoita Roomasta käsin.

Aleteia.org -sivuston toinen versio julkaistiin syyskuun lopulla. Nimi tulee muinaisen kreikan sanasta aletheia, joka tarkoittaa totuutta. Sivuilla on vastausten lisäksi uutisia ja videomateriaalia.

Aleteia-sivusto toimii englanniksi, ranskaksi, portugaliksi, espanjaksi ja italiaksi. Englanninkielisillä sivuilla kysymykset vaihtelevat katolisen kirkon opista ja historiasta seksuaalietiikkaan ja kirkon yhteiskunnalliseen rooliin.

Katolinen kirkko on viime aikoina ryhtynyt evankelioimaan verkossa aktiivisemmin. Taustalla on paavin linjaus vuodelta 2009, jolloin hän rohkaisi kristittyjä käyttämään median keinoja evankeliumin sanoman levittämisessä.

Aleteia on konkreettinen vastaus paavi Benedictus XVI:n esittämään haasteeseen julistaa evankeliumia uutta mediaa hyödyntäen, sivuston Facebook-sivuilla kerrotaan.

Edellinen artikkeliTutu: ”Jumala ei ole kristitty”
Seuraava artikkeliEkumeeninen uutistoimisto pisti lapun ovelle

Ei näytettäviä viestejä