Katolinen kirkko kiisti toimivaltansa pedofiliatapauksissa Vatikaanin ulkopuolella

Katolinen kirkko ei voi nostaa syytteitä lasten hyväksikäytöstä epäiltyjä pappeja vastaan Vatikaanin ulkopuolella, Vatikaani ilmoitti YK:lle tällä viikolla. YK:n kuultavana ollut arkkipiispa Silvano Tomasi totesi, että kunkin valtion on selvitettävä omaan papistoonsa kohdistuneet syytökset. Tomasi on Vatikaanin YK-edustaja Genevessä. Asiasta kertoi muun muassa BBC.

– Pyhän istuimen toimivalta ei yllä jokaiseen katolisen kirkon jäseneen, Tomasi sanoi puhuessaan YK:n kidutuksen vastaiselle komitealle.

YK on puuttunut jo toista kertaa tänä vuonna katolisten pappien hyväksikäyttötapauksiin. Hyväksikäytön uhriksi joutuneiden mukaan katolinen kirkko on epäonnistunut lasten suojelemisessa ja peitellyt hyväksikäyttäjiä. Uhrien mielestä tapauksia pitäisi käsitellä YK:n kidutuksen vastaisen sopimuksen valossa.

Tomasi sanoi, että kirkko voi soveltaa sopimusta ainoastaan Vatikaanin sisällä.

Viime viikolla Roomassa kokoontui ensimmäistä kertaa paavi Franciscuksen perustama neuvottelukunta, jonka tarkoituksena on kehittää maailmanlaajuisesti parhaat käytännöt suojella alaikäisiä hyväksikäytöltä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKirkkopäivät ammattilaisille, baarikärpäsille ja kukkahattutädeille
Seuraava artikkeliKirkolliskokousedustaja: Tulevaisuuden kirkossa neljännes vähemmän työntekijöitä

Ei näytettäviä viestejä