Kasvot-näyttelyssä pohditaan saattohoitoa

Oulun kaupunginkirjaston pääkirjastossa järjestettävässä Kasvot-näyttelyssä on 18.–30. maaliskuuta esillä Oulun seudun koulujen oppilaiden kuvataideteoksia. Näyttelyn teema, kasvot, liittyy Yhteisvastuukeräykseen, jonka kotimaan kohteena on tänä vuonna saattohoito.

Näyttelyn koordinaattorin, kuvataideopettaja-taiteilija Kaisu Heikkilän mukaan teemaksi valikoitui kasvot, sillä kasvot kertovat ihmisen kokemista tunteista niin hyvässä kuin huonossa.

– Kasvot ovat tunteiden ja kokemusten näyttämö. Pienen lapsen tuska on luettavissa hänen ilmeestään, ja vanhan ihmisen pitkä elämä näkyy hänen kasvoissaan olevissa uurteissa. Niin näkyvät myös hyvä elämä ja hyvä saattohoito sairaan ihmisen kasvoilla, Heikkilä kuvailee tiedotteessa.

Taideteoksia näyttelyyn ovat tehneet lapset, nuoret ja aikuiset opiskelijat. Oppilaitoksista ovat mukana Oulun taidekoulu, Oulunsalon taidekoulu, Limingan taidekoulu, Myllytullin koulu ja Oulun lyseon lukio.

Näyttelyn aikana kirjaston toisessa kerroksessa on esillä saattohoitoon liittyvää kirjallisuutta, dokumentteja ja elokuvia.

Kasvot-näyttelyn järjestää Oulujoen seurakunta.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTässä ovat Lause-Finlandia-ehdokkaat
Seuraava artikkeliEspoon hpk 10 v. – Kirkon tehtävien täytyy elää ajan mukana

Ei näytettäviä viestejä