Kasteiden määrä laski koronakeväänä kolmella tuhannella

Kasteiden määrä laski vuoden alkupuoliskolla yli kolmella tuhannella viime vuodesta, osoittavat Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsentilastot. Suuri syy on se, että keväällä syntyneiden vauvojen ristiäisiä siirrettiin kokoontumisrajoitusten takia kesään. Osa lapsista jäänee kokonaan kastamatta.

Kaikkiaan Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa kastettiin tämän vuoden ensimmäisen puoliskon aikana 10 985 lasta. Se on 3 037 vähemmän kuin viime vuoden tammi-kesäkuussa.

– Maaliskuun puolivälin ja toukokuun lopun välisenä aikana alle yksivuotiaita lapsia kastettiin Helsingin seurakunnissa vain kolmasosa tavallisesta, tilastoasiantuntija Aki Niemi kertoo.

Kesä- ja heinäkuussa kasteita järjestettiin Helsingissä poikkeuksellisen paljon. Viime vuoden luvuista ollaan silti parinsadan kasteen verran jäljessä.

Jyväskylässä kasteiden määrässä oli alkuvuonna kymmenen prosentin pudotus viime vuoteen verrattuna. Kesäkuu oli vilkas kastekuukausi, ja elokuullekin varattiin viimevuotista enemmän kasteita.

Lue seurakuntien ja kasteperheiden kokemuksia koronakevään ristiäisjärjestelyistä eri puolilta maata 21.8. ilmestyneestä Kotimaa-lehdestä.

Kuva: Cristian Medel

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliHengellisten syventymispäivien linjapuhe: Kirkossa moni vaatii kaikkia taipumaan ajan hengen alle
Seuraava artikkeliKolme pappia kehottaa vetoomuksessa hylkäämään piispat hengellisinä paimenina

Ei näytettäviä viestejä