Karma Kanervan hypnoosista: Anteeksipyynnölle ei syytä

KarmaNooraYlen Linnan jatkot tv-ohjelmassa kansanedustaja Ilkka Kanervan hypnotisoinut mentalisti Noora Karma sanoo kertoneensa Kanervalle etukäteen kevyestä hypnoosista, mutta myöntää, että Kanerva tuskin ymmärsi hypnoosin seurauksia, esimerkiksi kaatumista.


Iltalehden
mukaan Kanerva on ollut suuttunut tapahtuneesta. Jo Linnan jatkojen suorassa lähetyksessä ennen hypnoosiaan Kanerva sanoi, ettei hypnoosista ollut sovittu hänen kanssaan.

Mentalisti Noora Karma on siitä mitä sovittiin hiukan toista mieltä. Hän kertoo jutelleensa Kanervan kanssa puhelimessa etukäteen ja maininneensa kevyestä rentoutumisjutusta ja hypnoosista. Kanerva ei ollut halunnut joutua hypnotisoitavaksi ja Karma oli kertonut, ettei mitään syvää hypnoosia tai nolaamista pääse tapahtumaan. Tavalliselle katsojalle tilanne Kanervan kaatumisineen saattoi kuitenkin näyttää enemmän kuin kevyeltä. Karma onkin valmis myöntämään, että ehkä kyseessä oli pieni väärinkäsitys siitä, mitä tempussa tapahtuu.

– Ehkä hän ei täysin ymmärtänyt sitä etukäteen, mikä on valitettavaa, koska todellakin olen iloinen että hän pääsi tähän mukaan. Kaikki oli draaman vuoksi, mitä onnistunut ja jännittävä taikatemppu tarvitsee, Karma sanoo Kotimaa24:lle.

Mihinkään anteeksipyyntöön aihetta ei Karman mukaan kuitenkaan ole.

– En minä pyydä anteeksi, minä tein työni ja teen sen hyvin, se oli sovittu juttu, hän tiesi kevyestä hypnoosista. En minä pyydä anteeksi hyvästä työstä, Karma sanoo ja epäilee, onko Kanerva suuttunutkaan tapahtuneesta. Hän koki Kanervan olleen tempun jälkeen ihan tyytyväinen.

Karma kuitenkin pohtii, että saattaa vielä soittaa ja jutella asiasta Kanervan kanssa.

– Totta kai asiat pitää selvittää.

Noora Karman mukaan Ylen Linnan jatkojen naisjuontaja oli nähnyt noin viikko ennen Karman esiintymisen, jossa mentalisti oli vaivuttanut hypnoosin erään viihdetaiteilijan. Taiteilija oli kaatunut avustajien käsivarsille ja hän oli tämän jälkeen pystynyt olemaan asennossa, jossa ei ilman hypnoosia voisi olla. Karman mukaan Ylellä oli innostuttu tempusta ja kutsuttu hänet Linnan jatkot -ohjelmaan idealla, jossa mentalisti kohtaa samalla tavalla huippupoliitikon. Kanerva oli Karman mukaan Ylen ykkösvaihtoehto ja kun entinen ulkoministeri suostui, Karma oli sopinut asioista Kanervan kanssa puhelimessa. Mihinkään asentoihin kansanedustajaa ei ollut määrä taivuttaa, vaan kyse piti olla vain pienestä hypnoosista, juuri niin kuin Karman mukaan ohjelmassa tapahtuikin.

– Miehet olivat takana ja pehmusteet oli laitettu lattialle, ettei mene frakki likaiseksi. Häntä kohdeltiin kunnioituksella.

Noora Karma sanoo tehneensä kymmenen vuotta osana esityksiään lavahypnoosia, jossa ihmiset usein kaatuvat maahan. Hänen mukaansa kaikki tehdään turvallisesti ja esimerkiksi mitään vaaratilanteita ei ole sattunut.

– Ihmiset ovat olleet positiivisesti yllättyneitä. Mitään negatiivista ei ole sattunut.

Tutkimusprofessori Hannu Lauerma totesi tänään Kotimaa24:lle, että, vaikka harvoin, lavahypnoosilla voi olla jopa vakavia seurauksia.

Noora Karma painottaa käyttävänsä hypnoosia vain pienenä osana taikaesityksiään. Karman taustassa on muun muassa NLP:n (neurolingvistinen ohjelmointi) opiskelua Lontoossa.

Kotimaa24 ei ole tavoittanut Ilkka Kanervaa eikä Yleisradion ohjelmasta vastaavaa kommentointia varten. Noora Karma on kommentoinut tapahtunutta myös
Ilta-Sanomille
.

Edellinen artikkeliYle pahoittelee Ilkka Kanervan kohtelua
Seuraava artikkeli”Irtisanomisista tahra Diakin julkisuuskuvaan”

Ei näytettäviä viestejä