Kantolan hartausaloite jakaa mielipiteitä YLEn hallintoneuvostossa

Kantola_Ilkka205Ilkka Kantolan (sd.) aloite YLEn hartausohjelmien avaamisesta myös muiden uskontojen edustajille jakaa hallintoneuvoston poliitikkojäsenten mielipiteitä. Suoran tukensa Kantolan avaukselle ilmaisivat Kotimaa24:lle kokoomuksen Leena Harkimo ja sdp:n Päivi Lipponen.

Aloitetta vastusti kysymykseen vastanneista ainoastaan keskustan Mikko Alatalo.

Harkimon mukaan Yleisradion täyden palvelun velvoitteeseen kuuluu erilaisten vähemmistöjen huomioiminen.

– Olisi tätä päivää, että hartausohjelmissa pääsisivät ääneen myös muiden kuin kristinuskon edustajat, Harkimo sanoo.

Samoilla linjoilla on Päivi Lipponen.

– Mielestäni YLE voi lähettää myös muiden uskontojen hengellistä ohjelmaa. Uskonnoilla on yleensä hyvin samanlainen arvopohja, jossa ihmisyyttä kunnioitetaan. On tärkeätä tukea ihmisten uskoa, Lipponen toteaa.

Sdp:n Tarja Filatov haluaisi tunnustuksellisten hartausohjelmien sijaan enemmän uskontojournalismia.

– Toivoisin lisää eri uskontojen oppeja, kulttuuria ja historiaa pohtivia ohjelmia, Filatov sanoo.

Kotimaa24:n tavoittamista hallintoneuvoston jäsenistä ainoastaan Mikko Alatalo (kesk.) suhtautui muiden uskontojen hartausohjelmiin varauksellisesti.

– En ole kauhean innostunut, nykyinen järjestelmä pitää säilyttää. Olen muutenkin sitä mieltä, että olemme menneet liian pitkälle vieraskoreudessa esimerkiksi suhteessa Suvivirren laulamiseen, Alatalo sanoi.

YLEn hallintoneuvoston poliitikkojäsenistä seitsemän vastasi Kotimaa24:n esittämään kysymykseen. Vastanneista kaksi ei halunnut arvioda hartausohjelmien sisältöjä, koska Yleisradion ohjelmapolitiikasta päättäminen ei ole hallintoneuvoston tehtävä. Kysymykseen eivät tästä syystä halunneet vastata rkp:n Ulla-Maj Wideroos eikä perussuomalaisten Maria Tolppanen. Myöskään hallintoneuvoston varapuheenjohtaja Pekka Ravi (kok.) ei halunnut kommentoida asiaa.

YLEn hallintoneuvoston puheenjohtajaksi hiljattain valittu Ilkka Kantola on puhunut hartausohjelmien avaamisesta muille uskonnoille viimeksi YLE Radio 1:n Kultakuume-ohjelmassa maanantaina 12. syyskuuta. Hän on perustellut avaustaan muun muassa YLEn julkisen palvelun tehtävään kuuluvalla vähemmistöjen palvelemisella.

Lue myös: Kantola myönteinen eri uskontojen hartauksille YLEssä

Katso myös Yleisradion hallintoneuvoston tehtävät ja jäsenet

Edellinen artikkeliPiispa Björn Vikström liittyi Facebookiin
Seuraava artikkeliOtto-automaatit tarjoavat taas mahdollisuuden antaa

Ei näytettäviä viestejä