Kansalaisareena ja Kirkkopalvelut alkavat yhdessä kehittää Vapaaehtoistyö.fi-palvelua

Kansalaisareena ry ja Kirkkopalvelut ry tiivistävät yhteistyötään tukeakseen vapaaehtoistoimintaa Suomessa. Tarkoituksena on kehittää vapaaehtoisia ja vapaaehtoistehtäviä välittävää Vapaaehtoistyö.fi-palvelua, jonka avulla ihmisille tarjotaan mahdollisuuksia avun tarjoamiseen ja avun saamiseen, kerrotaan Kirkon viestinnän tiedotteessa.

Järjestöt, kunnat ja seurakunnat ovat osoittaneet suurta kiinnostusta Vapaaehtoistyö.fi-palvelua kohtaan. Tällä hetkellä palvelu on käytössä 57 paikkakunnalla, ja siihen on liittynyt lähes 28 000 vapaaehtoista.

Jatkossa Kansalaisareena tarjoaa Vapaaehtoistyö.fi-palvelua ja siihen liittyvää tukea omien jäsenjärjestöjensä ja laajemmin kaikkien toimijoiden käyttöön. Kansalaisareena vastaa tällä hetkellä myös vapaaehtoistoiminnan välityspalvelun Hiiop100.fi:n ylläpidosta.

Alun perin seurakuntien ja kirkollisten järjestöjen vapaaehtoistoimintaa tukemaan luodun Vapaaehtoistyö.fi-palvelun juuret ovat Tampereen seurakuntayhtymän käynnistämässä Suurella Sydämellä -toiminnassa, joka siirtyi vuonna 2014 Kirkkopalvelujen vastuulle ja laajeni valtakunnalliseksi toiminnaksi.

Kansalaisareena on vapaaehtoistoiminnan yhteiskunnallinen vaikuttaja ja kaikkien vapaaehtoistoimijoiden edunvalvoja Suomessa.

Kirkkopalvelut on Kotimaata julkaisevan Kotimaa Oy:n suurin omistaja.

Kuva: Vapaaehtoistyö.fi-sivusto

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliAbortti, avioliitto, paimenvirka – Näin Raamattuopisto linjaa opetustaan uudessa julkaisussa
Seuraava artikkeliKiihtelysvaaran kirkon palon vuosipäivänä rauniokirkossa soi lahjoituksena saatu flyygeli

Ei näytettäviä viestejä