Kannatuskirjoitus: Pekka Huokuna Mikkelin hiippakunnan piispaksi

Kotimaa julkaisee huhti- ja toukokuussa Mikkelin piispaksi pyrkivien tukijoukkojen kirjoittamat kannatuskirjoitukset.

Pekka Huokunalla on vahva sitoutuminen Jumalan sanaan ja näkemys siitä, miten seurakunta voi parhaiten palvella ihmisiä. Olemme seuranneet Pekan työskentelyä ja omistautumista tehtävilleen kirkon hyväksi ja sitä, kuinka hän aidosti välittää seurakuntalaisista. Pekan työkokemus on tehnyt hänestä verkostoituneen ja laaja-alaisen moniosaajan, johon Mikkelin hiippakunta voi luottaa. Pekalla on erinomaiset suhteet yhteiskunnan päättäjiin sekä laajat verkostot myös kirkon sisällä.

Huokunan Pekka arvostaa työtään kirkkohallituksessa, mutta hänellä on aina ollut myös vahva kutsumus kirkon kehittämiseen seurakuntatyön ja hiippakunnallisen työn kautta. Pekkaa on kuvattu moderniksi johtajaksi, jolla on kyky kuunnella muiden mielipiteitä ja tehdä yhdessä päätöksiä.

Pekka Huokuna on tehnyt työtä seurakuntapappina ja kirkkoherrana. Lisäksi hän on ollut lääninrovastina Mikkelissä. Kirkkoneuvoksena Pekka toimi kymmenen vuotta, jolloin hän osallistui myös piispainkokouksen työhön. Vuodesta 2019 alkaen hän on työskennellyt Kirkkohallituksen kansliapäällikkönä. Lisäksi hän on toiminut vuosikymmenten aikana lukuisissa työryhmissä sekä luottamustehtävissä kirkon hyväksi.

Piispanvirka on hengellinen kaitsijan virka, mutta piispalla on myös merkittäviä hallinnollisia ja kokonaiskirkollisia tehtäviä. Pekka Huokunan tähänastinen työkokemus on antanut hänelle erinomaiset valmiudet piispan tehtävien hoitamiseen.

Pekka on työurallaan kyennyt tekemään perusteltuja ja rohkeita päätöksiä, jotka ovat auttaneet kirkkoa kehittymään ja vastaamaan nykypäivän haasteisiin. Tänä aikana tarvitsemme vahvaa arvojohtajaa, joka tunnistaa toimintaympäristön haasteet ja kykenee viemään kirkkoa eteenpäin.

Arvostamme laaja-alaista kokemusta sekä eteenpäin menemistä. Tämän vuoksi tuemme teologian maisteri, kirkkohallituksen kansliapäällikkö, rovasti Pekka Huokunan valintaa Mikkelin hiippakunnan piispaksi.

Pekka Huokunan tukiryhmän puolesta:

Jaana Pietiläinen

rovasti, Mikkeli

Taru Kettunen

pastori, Mäntyharju

Matti Tolvanen

rovasti, Kangasniemi

Markku Karila

rovasti, Juva

Raila Leino-Ehrnrooth

pappi, psykoterapeutti, Mikkeli

Erkki Rouhiainen

rovasti, Mikkeli

Pirkka Sieviläinen

pastori, Jyväskylä

Antero Rossi

yhteisen kirkkoneuvoston jäsen, Kouvola

Airi Tella

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkovaltuuston pj, Puumala

Seija Kuikka

kirkolliskokouksen 1.varapuheenjohtaja, Mikkeli

Mauri Laine

rovasti, Mikkeli

Oskari Valtola

kansanedustaja, Mikkeli

Liisa Pulliainen

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoneuvoston jäsen, Haukivuori

Vuokko Pietarila

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkovaltuutettu, Suomenniemi

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliNuorisotyönohjaaja Ville Orjala tuntee Suomen pohjoisimman kunnan nuorimmat asukkaat – ”Täällä kaiken saa tehdä ihan itse”
Seuraava artikkeliSunnuntain evankeliumi: Eloisassa kirkossa jokaiselle olisi oikeasti tilaa

Ei näytettäviä viestejä