”Kannatan ihmis­läheistä johtamista” – Aarne Kiviniemi on valittu Oulun seurakunta­yhtymän uudeksi johtajaksi

Oulun seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto valitsi seurakuntayhtymän johtajaksi teologian maisteri, toimitusjohtaja Aarne Kiviniemen. Varalle valittiin yksimielisesti teologian tohtori, kirkkoherra Pauli Niemelä.

Suljetussa lippuäänestyksessä Kiviniemi sai 30 ääntä, Pauli Niemelä 19 ääntä, 1 äänesti tyhjää.

Kiviniemi on toiminut Sininauhakonsernin johtajana yli 12 vuotta ja valmentanut johtamisasioissa useita yrityksiä sekä muun muassa seurakuntia. Ammatiltaan hän on myös pappi.

– Otan tehtävän vastaan kiitollisin, positiivisin ja luottavaisin mielin. On hienoa, että tässä valinnassa on arvostettu sitä monipuolista johtamisosaamistani, jota minulle on kertynyt paljon myös kirkollisten tehtävien ulkopuolella.

Strategisessa johtamisessa on Kiviniemen mukaan Oulussa tehty poikkeuksellisen hyvää pohjatyötä. Hän haluaa uutena Oulun seurakuntayhtymän johtajana jatkaa tästä ja yhdistää strategiseen johtamiseen vahvan ihmislähtöisen johtamisen.

– Kannatan ihmislähtöistä johtamista ja sitä, että esihenkilöt antavat aikaa johtamiselle. Tulen tekemään parhaani, että yhtymässä ja yhtymän seurakunnissa työskentelevät ihmiset saavat myös tulevaisuudessa laadukasta johtamista, Kiviniemi sanoo.

Kiviniemi on johtajana työskennellessään oppinut lähisuhteiden merkityksen työssä jaksamisen tukena. Elämän perusasioiden tulee olla tasapainossa. Vapaa-ajallaan hän viettää aikaa vaimonsa ja kolmen lapsensa kanssa, sekä harrastaa triathlonia, musiikkia ja kirjojen lukemista.

– Saatan käydä lenkillä vaikka keskellä päivää työn lomassa. Se on minun tapani huolehtia itsestäni sekä pysähtyä reflektoimaan asioita. Haluan olla kokonaisvaltaisesti hyvässä kunnossa, jotta voin johtaa arjessa mahdollisimman hyvin.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

”Kannatan ihmisläheistä johtamista” – Aarne Kiviniemi on valittu Oulun seurakuntayhtymän uudeksi johtajaksi

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSunnuntain evankeliumi: Sakkeus on vähän liikaa
Seuraava artikkeliEuroopan kirkkojen konferenssin yleiskokous alkoi Tallinnassa – Valko-Venäjän oppositiojohtaja Svjatlana Tsih’anouskaja kehotti rukoukseen Ukrainan ja Valko-Venäjän kansojen puolesta

Ei näytettäviä viestejä