”Kalsarikeräys” kodittomille Helsingissä

Helsingin seurakunnat järjestävät alusvaatekeräyksen asunnottomien hyväksi. Uusia, käyttämättömiä alusvaatteita, alushousuja, pitkiä kalsareita, aluspaitoja, kerrastoja, sukkia, myös pipoja ja lapasia saa tuoda Helsingin Kampissa sijaitsevalle Narinkkatorille diakoniatyöntekijöiden kojuun keskiviikkona 29. lokakuuta. Hygieniasyistä keräyksessä vastaanotetaan vain käyttämättömiä ja uusia vaatteita. Asiasta kertoo Kirkko ja kaupunki.

– Idea ”kalsarikeräyksestä” on lähtöisin seurakuntien diakoniatyöntekijöiltä, jotka ovat huomanneet asunnottomilla olevan pulaa erityisesti vaihtoalusvaatteista. Vaikka he pääsisivätkin pesemään vaatteitaan jossakin, monesti heillä ei ole ollut vaihtaa mitään puhdasta ylle edes vaatteiden pesun ajaksi, kertoo vs. johtava diakoniatyöntekijä Ulla Mäenpää Helsingin Herttoniemen seurakunnasta. Esimerkiksi Hermannin diakoniatalossa päivätuvan aukioloaikoina on ollut mahdollista pestä vaatteitaan.

Alusvaatekeräys on osa Hyvän tekemisen toria, joka pystytetään Narinkkatorin seurakuntavaalien ennakkoäänestyspaikan yhteyteen.

Keräyksen kautta saadut lahjoitukset jaetaan asunnottomille Myllypuron kirkolla kerran kuukaudessa järjestettävinä asunnottomien öinä perjantaina 14.11. ja 12.12.

Lue koko uutinen Kirkko ja kaupunki -verkkolehdestä

Ilmoita asiavirheestä

Edellinen artikkeliHurtig luennoi vanhoillislestadiolaisten johdolle hyväksikäyttötutkimuksesta
Seuraava artikkeliKirkkoon kuuluminen vaihtelee alueittain – vaikeuttaa suunnittelua kirkossa

Ei näytettäviä viestejä