Kalliossa kirkko auttaa vessahädässä

Lauantaina järjestettävään Kallio Block Party -korttelijuhlaan osallistujat saavat hädän hetkellä muistutuksen kirkon olemassaolosta.

Kallion seurakunta ja Helsingin seurakuntayhtymä nimittäin tarjoavat tapahtumaan 30 vessaa. Vessakopeissa on sekä etu- että takaseinässä tarra, joka on varustettu tekstillä ”Kirkko auttaa hädässä”.

Kallion seurakunnassa on tehty ennenkin yhteistyötä korttelijuhlan järjestäjien kanssa, kertoo kirkkoherra Teemu Laajasalo. Yhteistyö juontaa juurensa jo Kallio Block Partyn punavuorelaiseen edeltäjään, Punajuuri Blockpartyyn.

– Ihmiset, jotka Kallion korttelijuhlia järjestävät, tekevät isolla sydämellä ilmaiseksi hyvää koko alueen ihmisille. Kuinka sellaista voisi olla tukematta, Laajasalo kysyy.

Viime vuonna Kallion seurakunta tarjosi tapahtuman tekijöille taukotilat ja pystytti kirkkoon yhteislavan.

– Tänä vuonna juhla järjestetään vähän kauempana kirkosta ja siksi tuki on toisenlaista. Autamme järjestäjiä noin parilla tuhannella eurolla. Kun nyt tuli mahdollisuus laittaa joku muistutus meistä vessan oviin niin hyvä niin, Teemu Laajasalo kertoo.

Laajasalon mukaan kyse ei ole mainonnasta, vaan yhdessä tekemisestä. Jotta kirkko saataisiin keskelle kylää myös henkisesti, täytyy Laajasalon mukaan tuntea ihmiset ja tehdä yhdessä kivoja juttuja.

– Tällainen ihmisten kanssa yhdessä tekeminen on ollut myös Helsingin seurakuntayhtymän viestinnän ja yhteisen seurakuntatyön näkynä viime aikoina: ei tarvitse aina tehdä erillisiä kirkon juttuja vaan toimia kirkkona mukana alueen erilaisissa tempauksissa.

Laajasalon mukaan tapahtumavessoista löytyvässä viestissä on myös syvää teologiaa. Kirkko auttaa maallisessa, ruumiillisessa, henkisessä ja sielun hädässä.

– Kirkon työn kannalta tärkeintä olisi aina muistaa vastata aitoon tarpeeseen. Ulkokehällä se voi olla vessan tarve ja kun kanava aukeaa, se voi olla taivaan tarve, Laajasalo sanoo.

– Tietenkin tärkeää on myös opettaa luterilaisesti hädän aste-erot, mieluummin kakka housussa taivasjunassa kuin puhtoisena matkalla kadotukseen.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliRavattulan kirkko kaivetaan kokonaan esiin
Seuraava artikkeliKHO: Kirkollisista asioista valitettu entiseen malliin

Ei näytettäviä viestejä