Kalevi Lehtistä muistetaan verkossa lämmöllä

Facebook2_lehtinen420

Viime sunnuntaina edesmenneen evankelista Kalevi Lehtisen muistoa kunnioitetaan verkossa monimuotoisesti. Pidetyn julistajan kuolemasta kertovaa uutista on sekä Kotimaa24– että Seurakuntalainen-sivustoilla luettu ahkerasti ja ennen kaikkea kommentoitu poikkeuksellisen omakohtaisia lämpimiä muistoja jakaen. Lehtisen elämäntyötä ja persoonaa kiitellään kirjoituksissa yli kirkkokunta- ja herätysliikerajojen.

Facebookissa evankelistan muistolle perustetulle muistosivulle oli torstaihin mennessä kertynyt noin 1900 tykkäystä lukuisten kiittävien muistelmakommenttien kera.

Myös useat blogistit ovat huomioineet Lehtisen poismenon. Esimerkiksi Radio Dein päätoimittaja Kirsi Rostamo kirjoittaa Lehtisestä kunnioittaen. Rostamo muistelee muun muassa kuinka medialähetystyötä arvostanut evankelista kävi vastavihityn puolisonsa kera siunaamassa Radio Dein tuoreelta vuonna 1997 ja miten Lehtinen merkittävän evankelistan maineestaan huolimatta oli lopulta ”vaatimaton ja tavallinen suomalainen mies”.

Kansanlähetyksen tuleva lähetysjohtaja Mika Tuovinen puolestaan toteaa blogissaan Lehtisen olleen ja olevan evankelistana esikuva ja monille suurempi vaikuttaja kuin piispat. Tuovinen kiittää Lehtistä saamastaan rohkaisusta, konstailemattomasta evankeliumin julistuksesta sekä Jeesuksen pitämisestä julistuksen ”keskipisteessä”.

Katso:

Facebookin muistosivu

Kirsi Rostamon blogikirjoitus

Mika Tuovisen blogikirjoitus

Lue myös:

Lehtinen oli tunnettu julistaja kirkon marginaalissa

Kalevi Lehtinen kuoli eilen Saksassa

Edellinen artikkeliSuomen kesä haaste avulle Itä-Afrikkaan
Seuraava artikkeliSastamalan seurakunnalla vakava talousongelma

Ei näytettäviä viestejä