Kaleva: Kiimingin kirkkoherra Pauli Niemelä perui valituksensa Oulun seurakuntayhtymän johtajan valinnasta

Teologian tohtori ja Kiimingin kirkkoherra Pauli Niemelä on perunut Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen tekemänsä kirkollisvalituksen. Niemelä teki valituksen Oulun seurakuntayhtymän johtajan valinnasta. Asiasta kertoo Kaleva.

Niemelä perui valituksensa keskiviikkona 23.8. Kalevan mukaan hän perustelee ratkaisuaan korkeimman hallinto-oikeuden vuonna 2019 tekemällä päätöksellä.

Kyseinen päätös koski Utajärven kunnanjohtajan valinnan ansiovertailua ja siinä todettiin kunnan osoittaneen, että ansiovertailu oli tapahtunut vaikka siitä ei ollut dokumenttia.

Pauli Niemelä kertoo Kalevalle arvioivansa, että näin voi käydä myös hänen tapauksessaan. Niemelä oli perustellut kirkollisvalitustaan nimenomaan kärkihakijoiden ansiovertailun puutteellisuudella.

Oulun seurakuntayhtymän johtajan virkaan valittiin teologian maisteri, työyhteisövalmentaja Aarne Kiviniemi.

Lue myös:

Oulun seurakuntayhtymän yhtymänjohtajan valinnasta valitus hallinto-oikeuteen – Kiimingin kirkkoherra epäilee kirkkopoliittista syrjintää

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTällä viikolla sanovat presidentti Sauli Niinistö, Mikkelin piispaksi valittu Mari Parkkinen ja Luterilaisen maailmanliiton maailmanpalvelun johtaja Maria Immonen
Seuraava artikkeliSunnuntain evankeliumi: Hiljaisuus pitää yllä sisäistä tulta

Ei näytettäviä viestejä