Kaksi Kansanlähetyksen avustustyöntekijää surmattu Afganistanissa

Kaksi suomalaista avustustyöntekijää on surmattu Afganistanissa. Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys kertoo tiedotteessaan, että kyseessä ovat heidän työntekijänsä.

”Syvästi surren ja järkyttyneinä vahvistamme, että kaksi avustustyöntekijäämme on surmattu Länsi-Afganistanissa, Heratissa. Otamme osaa omaisten suruun ja rukoilemme heille voimia tämän suunnattoman menetyksen keskellä”, Kansanlähetys tiedottaa.

Kansanlähetys toteaa lisäksi, että viranomaiset tutkivat paraikaa surmatöitä.

Kirkon tiedotuskeskuksen mukaan kyse on Kansanlähetyksen pitkäaikaisista työntekijöistä, joilla molemmilla oli vuosien kokemus terveydenhoitotyöstä alueella.

Kansanlähetys toimii Afganistanissa yhteistyössä kansainvälisen IAM-avustusjärjestön (International Assistance Mission) kanssa. Kansanlähetys tekee Afganistanissa mielenterveystyötä, kehittää sosiaalityötä sekä parantaa erityisesti naisten ja vammaisten asemaa ja toimintamahdollisuuksia.

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys on yksi Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seitsemästä lähetysjärjestöstä. Kansanlähetyksellä on 72 ulkomaantyöntekijää, jotka toimivat lähetystyössä Aasiassa, Afrikassa, Euroopassa ja Oseaniassa.

Pääministeri Alexander Stubb on esittänyt surunvalittelunsa Afganistanissa surmattujen suomalaisten avustustyöntekijöiden perheille, läheisille ja ystäville.

”Tapahtunut on suuri tragedia. Tässä tilanteessa tärkeintä on tukea surmattujen läheisiä. Suomi vaatii, että tapauksesta tehdään perusteellinen tutkimus syyllisten saamiseksi kiinni ja oikeuden eteen. Suomen on myös arvioitava Afganistanin turvallisuustilannetta”, pääministeri Stubb toteaa tiedotteessaan.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön mukaan surmattujen avustustyöntekijöiden kohtalo koskettaa meitä kaikkia.

”Suomalaisnaisten raakalaismainen kohtalo koskettaa meitä kaikkia. Teko on erityisen järkyttävä koska naiset olivat Afganistanissa auttamassa paikallisväestöä. Otan osaa omaisten ja läheisten suureen suruun”, presidentin lausunnossa sanotaan.

Presidentti Niinistö vaatii Afganistanin viranomaisia tekemään kaikkensa, jotta tekijät saadaan kiinni.

Ulkoministeriö tiedotti torstaina iltapäivällä, että rikoksen selvittäminen kuuluu Suomessa keskusrikospoliisille, jolle ulkoministeriö antaa virka-apua Afganistanissa. Päävastuussa rikoksen tutkinnassa ovat Afganistanin viranomaiset.

Ulkoministeriö Twitterissä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPaljastavatko Google-haun täydennysehdotukset uskonnollisia stereotypioita?
Seuraava artikkeliArkkipiispa Mäkiseltä surunvalittelu Afganistanin surmatyön johdosta

Ei näytettäviä viestejä