Kaisamari Hintikka on Helsingin piispanvaalin kolmas virallinen ehdokas

Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteeri, teologian tohtori, pastori Kaisamari Hintikka, 49, on asetettu ehdokkaaksi Helsingin hiippakunnan piispanvaaliin. Hintikan valitsijayhdistys jätti vaaliasiakirjat tuomiokapituliin maanantaina 10.4.

Hintikka kertoi aikomuksestaan lähteä ehdokkaaksi jo helmikuussa.

Kaisamari Hintikka vihittiin papiksi vuonna 2009. Hän on työskennellyt Genevessä vuodesta 2011, josta viimeiset viisi vuotta Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteerinä. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Kirkon ulkoasiain osaston työalasihteerinä.

Helsingin piispanvaaliin on aiemmin asetettu ehdolle kirkkoherra, seurakuntayhtymän johtaja Teemu Laajasalo ja Helsingin yliopiston sosiaalietiikan professori Jaana Hallamaa.

Vaalin ehdokasasettelu alkoi 15.3., ja se päättyy 15.5. kello 16. Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjaan tarvitaan ehdokkaan suostumus ja vähintään 30 äänioikeutetun valitsijan esitys.

Vaalin ensimmäinen kierros käydään 16.8.

Helsingin piispanvaalissa on vajaat 1 800 äänioikeutettua. Puolet on Helsingin hiippakunnan pappeja ja lehtoreita, puolet maallikkoäänestäjiä.

Kuva: Jukka Granström

Lue myös:

Jaana Hallamaa virallisesti ehdolle Helsingin piispanvaaliin

Helsingin piispanvaalin ehdokasasettelu alkoi, Teemu Laajasalon paperit jätettiin heti

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliProfessori Jouko Talonen: Perusteellinen keskustelu naispappeudesta on SRK:ssa vielä käymättä
Seuraava artikkeliKaksi veristä iskua koptikirkkoihin Egyptissä palmusunnuntaina

Ei näytettäviä viestejä