Kaikki keinot käyttöön – Kansan­lähetyksen talous­arvio on 1,25 miljoonaa alijäämäinen joten yhteis­toiminta­neuvottelut aloitetaan

Suomen evankelis-luterilainen Kansanlähetys käynnistää yhteistoimintalain mukaiset muutosneuvottelut. Sen liittohallitus on elokuun kokouksessaan velvoittanut toimivan johdon saattamaan yhdistyksen talouden tasapainoon porrastetusti kolmen vuoden aikana.

Kirkon herätysliikkeisiin ja virallisiin lähetysjärjestöihin lukeutuvan Kansanlähetyksen taloustilanne on koronan jälkeen ja Ukrainan sodan alettua muuttunut erittäin vaikeaksi. Viime vuonna alijäämä oli 150 000 euroa. Tänä vuonna järjestön toiminnan menot ja henkilöstökulut ovat eri syistä kasvaneet niin, että alijäämä on tammi-heinäkuun välillä ollut noin 100 000 euroa kuukaudessa.

Ensimmäinen talousarvio vuodelle 2024 on 1,25 miljoonaa euroa alijäämäinen.

– Varainhankinnassa näkyy paitsi se, että yksityishenkilöt ovat edelleen uskollisesti lahjoittaneet, myös se, että seurakunnilta ja kansanlähetyspiireistä tuleva kannatus on dramaattisessa laskussa, Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Daniel Nummela kommentoi yhdistyksen tiedotteessa.

Yhteistoimintaneuvotteluissa esitetään käsiteltäviksi kaikkia mahdollisia keinoja tavoitteen saavuttamiseksi. Myös lomautukset, osa-aikaistamiset ja irtisanomiset voivat tulla kyseeseen. Muutosneuvottelut koskevat koko henkilökuntaa. Päätökset pyritään tekemään 1.12.2023 mennessä.

Kansanlähetyksen keskuspaikka sijaitsee Ryttylässä, missä se ylläpitää Kansanlähetysopistoa. Se harjoittaa myös kustannustoimintaa ja julkaisee Uusi tie -lehteä.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Kaikki keinot käyttöön – Kansanlähetyksen talousarvio on 1,25 miljoonaa alijäämäinen joten yhteistoimintaneuvottelut aloitetaan

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKulttuuri: Oppenheimer on todella katsomisen arvoinen, myös oman aikamme potentiaalisten ydin­katastrofien taustaa vasten
Seuraava artikkeliSunnuntain evankeliumi: Ei Jeesus, en pysty siihen

Ei näytettäviä viestejä