Kadonneen tytön etsintä jatkuu – Vatikaani avaa kaksi hautaa

Vatikaani on määrännyt avattavaksi kaksi hautaa liittyen 36 vuotta vanhaan katoamistapaukseen. Asiasta kertoo uutistoimisto CNN.

Kyse on Emanuela Orlandin tapauksesta. 15-vuotias Orlandi katosi kesällä 1983. Hänen isänsä oli Vatikaanin pankin merkittävä virkailija, ja perhe asui Vatikaanin alueella.

Nyt Vatikaani on Orlandin perheen pyynnöstä määrännyt avattavaksi kaksi hautaa saksalaiselta hautausmaalta aivan Pietarinkirkon vierestä. Perheen lakimies sai viime kesänä nimettömän vihjeen etsiä Orlandin ruumista sieltä ”mihin enkeli osoittaa”. Vihje viittaa saksalaisen hautausmaan muurissa olevaan enkelipatsaaseen.

Italialaisten uutislähteiden mukaan ainakin yksi enkelipatsaan alla olevista haudoista on jossain vaiheessa avattu, hautojen marmorikansi ei ole samalta ajalta kuin enkelipatsas ja joku tuo haudalla edelleen kukkia, kertoo verkkolehti The Catholic Spirit.

Emanuela Orlandin tapaus on 36 vuoden kuluessa synnyttänyt monenlaisia salaliittoteorioita ja ruumiin sijainnista on aiemminkin saatu vihjeitä, jotka ovat osoittautuneet perättömiksi. Epäilyt ovat kohdistuneet mafiaan ja Vatikaaniin. Viimeinen havainto tytöstä on musiikkitunnilta Saint’Apollinaren basilikasta Rooman kaupungin puolelta.

Vuonna 2012 Vatikaanin eksorkisti Gabriele Amorth kertoi epäilevänsä, että Emanuela Orlandi oli joutunut kidnapatuksi ja seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi. Amorth kehotti jatkamaan tutkimuksia nimenomaan Vatikaanissa, ei sen ulkopuolella.

Ennen kuin mitään varmaa voidaan tietää, nyt avattavista haudoista löytyvät luut täytyy tutkia ja niistä otetaan DNA-näytteet.

Kuva: Wikipedia / Johannes Müller. Vatikaanin saksalainen hautausmaa on pieni ja muurien suojassa.

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliVapaakirkko aikoo keskittää ensi vuodesta alkaen kesäjuhlansa Tampereelle
Seuraava artikkeliKolumni: Väärillä alttareilla uhraava kirkko ei säily – ihmistä ei saa nostaa kirkon keskipisteeksi

Ei näytettäviä viestejä