K ja k: Vihapuhe saatava kuriin

KjaKlogo205Tommi Sarlin Kirkko ja kaupungin
pääkirjoituksessa.

”Koulujen alla on käyty keskustelua siitä, mitä pitäisi tehdä erityisesti netissä vellovalle vihapuheelle, jossa kohteena ovat maahanmuuttajat ja muslimit. Vihapuheella tarkoitetaan lyhyesti sellaista puhetta, jossa edistetään ennakkoluuloon ja suvaitsemattomuuteen perustavaa vihaa”, kirjoittaa vt. toimituspäällikkö Tommi Sarlin tänään ilmestyvässä Kirkko ja kaupunki -lehdessä

Sarlin arvelee, että kirkkoon vihapuhetta lietsova keskustelu on levinnyt tuskastuttavan hitaasti, koska on haluttu ilmeisesti välttää leimaamista.

”Tunnettua kuitenkin on, että muslimit herättävät joissakin synkkää epäluuloa. Monien mielestä islam valtaa Euroopan muslimien maahanmuuton avulla. Vahvasti lyö läpi näkemys, jonka mukaan päättäjät, myös kirkon johto, ovat liian sinisilmäisiä estääkseen sen.”

Sarlin kiittelee Suomen Lähetysseuran johtaja Seppo Rissasta, joka heti Norjan traagisten tapahtumien jälkeen tuomitsi blogissaan vihapuheen. Myös Helsingin piispa Irja Askola otti asian esiin viime sunnuntaina Loviisan rauhanfoorumissa pitämässä saarnassa.

Lue myös Lähetysjohtaja: Siivotkaa vihapuhe pois keskustelupalstoilta

Luemyös  Piispa Askola: Vieraanvaraisuus on tapa kunnioittaa Jumalaa

Edellinen artikkeliKysely: Usein moskeijassa käyvät muslimit muita rauhallisempia Yhdysvalloissa
Seuraava artikkeliObama isännöi iftar-ateriaa

Ei näytettäviä viestejä