Jyväskylän seurakunnan uusista toimitiloista valitus hallinto-oikeuteen – väitteitä salailusta

Jyväskylän seurakunnan kirkkovaltuuston maaliskuinen päätös muutosta uusiin toimitiloihin on poikinut valituksen Vaasan hallinto-oikeuteen. Seurakunnan mukaan valituksen takana on neljä sosiaalidemokraattista ryhmää edustavaa kirkkovaltuuston jäsentä.

Valituksessa todetaan, että kirkkoneuvostolle ja -valtuustolle on annettu asiaa esiteltäessä väärää ja harhaanjohtavaa tietoa. Valittajien näkemyksen mukaan asian valmistelijat ja esittelijät ovat myös salailleet tietoja ja ylittäneet toimivaltansa. Heidän mukaansa asian valmistelussa on myös tehty lainvastaisuuksia.

Vaasan hallinto-oikeus pyytää myöhemmin seurakunnalta lausuntoa valitukseen. Lausunnon antaa kirkkoneuvosto.

Kirkkovaltuusto päätti maaliskuussa, että se ostaa hallintaansa runsaat 1 500 neliömetriä Kirkkopuiston laidalle rakennettavasta Kiinteistö Oy Reimarista. Sen odotetaan valmistuvan keväällä 2019. Kauppahinnaksi on sovittu 4,8 miljoonaa euroa.

Rakennukseen on kaavailtu sijoitettavaksi muun muassa kirkkoherranvirasto, diakoniatyön asiakastilat ja tiloja nuorisotyölle. Suunnitelmassa on alustava varaus myös Perheasiain neuvottelukeskukselle ja Lapuan hiippakunnan toimistolle.

Jyväskylän seurakunnan mukaan valitus viivästyttää päätöksen täytäntöönpanoa kuukausilla. Seurakunta on ollut evakossa syksystä 2012 lähtien, jolloin Keskusseurakuntatalo suljettiin sisäilmaongelmien vuoksi.

Kuva: Arkkitehtipalvelu Oy. Havainnekuva. Seurakunnan uudet tilat sijaitsevat pääasiassa Kirkkopuiston laidalle kohoavan uuden talon ensimmäisessä valkoisessa kerroksessa.

Lue myös:

Evakkotaipaleen päätös – Jyväskylän seurakunta päätti ostaa uudet toimitilat

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliVenäjän korkein oikeus julisti Jehovan todistajat äärijärjestöksi
Seuraava artikkeliKirkkohallituksessa viime vuonna 388 työntekijää

Ei näytettäviä viestejä