Jyväskylän kristillisiltä seurakunnilta kannanotto rasismia vastaan

Jyväskylässä toimivat kristilliset seurakunnat ovat allekirjoittaneet yhteisen kannanoton rasismia vastaan. Seurakunnat haluavat kiinnittää huomiota rasistiseen puheeseen, uhkailuun ja väkivaltaan Suomessa.

Kannanoton on laatinut Jyväskylän kristillisten seurakuntien yhteistyötoimikunta, johon kuuluvat Jyväskylän adventtiseurakunta, Jyväskylän helluntaiseurakunta, Jyväskylän ortodoksinen seurakunta, Jyväskylän seurakunta, Jyväskylän vapaaseurakunta, Pyhä Olavin katolinen seurakunta sekä Vaajakosken baptistiseurakunta.

– Suomen tulee olla paikka, jossa kaikki ihmiset saavat liikkua ja elää turvassa ja pelotta riippumatta ihonväristä, etnisestä taustasta tai uskonnosta, kannanotossa todetaan.

Seurakunnat tuomitsevat fyysisen, henkisen, sosiaalisen ja hengellisen väkivallan ja rohkaisevat puolustamaan ihmisiä, joita kohdellaan huonosti.

– Kristittyinä sanoudumme irti rasismista ja väkivallasta. Seurakuntina haluamme olla yhteisöjä, joissa kaikki ihmiset kokevat olonsa turvalliseksi. Tuemme vihan kierteen katkaisemista uskon, anteeksiannon, rakkauden ja oikeudenmukaisuuden keinoin.

Edellinen artikkeliYLE: Forssan seurakunta kierrättää hautakiviä
Seuraava artikkeliKirkkoherra Veli-Matti Hynniselle harvinainen kamarineuvoksen arvo

Ei näytettäviä viestejä