Juutalaisia ja muslimeja syrjitään verkkosivuilla

juutal_7haarainenkyntil205Erik Ullenhagille jätetyn raportin mukaan selkeitä uskonnollisia symboleita kantavat juutalaiset ja muslimit altistuvat merkittävästi syrjinnälle verkossa.

Raportti osoittaa, että rasististen kotisivujen määrä on lähes kaksinkertaistunut kahdessa vuodessa. Vuonna 2009 niitä oli noin 8000, mutta tällä hetkellä niitä lasketaan olevan 15 000. Selkeä trendi koko EU:ssa on, että ääriryhmät käyttävät nettiä levittääkseen vihapropagandaa.

Rasistiset verkkosivustot käsittelevät erityisesti antisemitismiä ja islamfobiaa ja niissä salaliittoteoriat ovat tavallisin teema. Juutalaiset ryhmät saavat usein kaikkia tapahtumia ohjaavien äärimmäisten juonittelijoiden roolin, kun taas muslimiryhmiä pidetään miehittäjinä, jotka ovat aktiivisesti ottamassa haltuunsa yhteiskunnan massamuuton ja korkean syntyvyyden avulla.

– Ruotsin kansa on suvaitsevaa, mutta emme saa ohittaa sitä, että on olemassa pieni vähemmistö, jonka suhtautuminen muslimeihin ja juutalaisiin on erittäin negatiivinen ja että tämä ryhmä tuntuu hieman kasvavan, sanoo Erik Ullenhag.

Ruotsin viimeisin rikollisuustilasto osoittaa, että antisemitististen motiivien takia poliisille tehtiin 161 rikosilmoitusta ja islamfobisista syistä 272 ilmoitusta. Juutalaisia asuu Ruotsissa noin 20 000, kun taas muslimeja noin 300 000.

Syrjintäraportti on Ruotsin hallituksen tilaama ja sen toteutti Forum för levande historia -verkkosivusto.

Asiasta kertoi Kyrkan Tidning.

Edellinen artikkeliUkrainalainen tuomari: Uskonnolliset ryhmät häiritsevät ex-pääministerin oikeudenkäyntiä
Seuraava artikkeliTanskalainen seurakunta kieltäytyy vihkimästä eronneita

Ei näytettäviä viestejä