Jussi Lähde: Kirkko on suuruutensa vanki


LähdeJussi kaudella presidentin kanslian lehdistövastaavana sekä lukuisissa viestinnän asiantuntuntijatehtävissä palvellut Jussi Lähde vierailee keskiviikkona Nokian seurakunnan Evästä elämään -tilaisuudessa puhumassa ennakkoluuloista.

Seurakunta on hänelle tuttu puhepaikka, vaikka edelliset tähän verrattavat tilanteet ajoittuvat lähinnä Lähteen sanoin ”aikaan ennen ajokortti-ikää”.

Ennakkoluulot eivät valikoituneet puheenaiheeksi sattumalta.

– Haluan jakaa kokemukseni oman elämän paremmin elämisestä. Ajattelen, että tietoyhteiskunnan sijaan elämme luuloyhteiskunnassa. Käsittelemme siis luuloja tietona. Minua kiinnostaa, miten pääsisimme luultua parempaan elämään.

Lähde kertoo suhteensa kirkkoon rakentuvan 6-vuotiaan pojan isyyden kautta. Hän on kotipaikkakunnallaaan osallistunut seurakunnan isä-poika-iltoihin muun muassa askartelun ja ruuan laittamisen merkeissä.

Hänestä suurin kirkkoon liittyvä ennakkoluulo liittyy yhteinäisyyteen ja kokoon.

– Minulla tapana kysellä lämmöllä ja rakentavasti itseltäni ja muilta, onko alkuperäinen tehtävämme parisuhteessa tai vaikkapa vanhemmuudessa unohtunut. Tällä samalla alkuperäistehtävän pohtimisen haasteen haluaisin myös heittää kirkolle.

– Kirkko on tavallaan suuruutensa vanki. Siihen suhtaudutaan kuin se olisi yksi ja yhtenäinen. Minusta kirkon sisällä on paljon hengellisiä murrealueita.

Lähde kertoo käytännön esimerkkinä ennakkoluuloista kirkosta kokemuksen tuoreen työpaikkansa maailmasta.

– Kyselin ravi-ihmisiltä, ovatko he pyrkineet yhteistyöhön paikallisten seurakuntien kanssa. Sain vastaukseksi ”ei kirkko nyt meidän kanssamme halua…”-tyyppisiä kommentteja, Hevosurheilu -lehden tuore päätoimittaja kertoo.

(Kuva: Ilkka Ärrälä)

Evästä elämään -tilaisuus alkaa Nokian seurakuntakeskuksessa keskiviikkona 13.3.2013 kello 13.

Lue lisää Evästä elämään -tapahtumasta täältä

Tapahtuman Facebook-sivu

Edellinen artikkeli”Herättäähän se uteliaisuutta, kun mies huutaa kaavussa”
Seuraava artikkeliPääesikunta ottaa oppia kirkon some-koulutuksista

Ei näytettäviä viestejä