Jussi Kärmeranta Nakkilan kirkkoherraksi: ”Usko on iloinen asia, joka antaa positiivisuutta arjenkin keskelle”

Nakkilan kirkkoherraksi on valittu TM Jussi Kärmeranta, 41. Nakkilan kirkkoherranvaali toteutettiin välillisenä vaalina. Viimeisessä vaiheessa hakijoita oli kolme. Keski-Porin seurakunnan kappalainen Jussi Kärmeranta sai annetuista äänistä 17 ja Baijerin evankeli-luterilaisen kirkon pastori Matti Nikkanen kaksi ääntä. Keski-Porin seurakunnan kappalainen Anne Sippola jäi ilman ääniä

Kärmeranta on kotoisin Nakkilasta, ja Nakkilan seurakunta on hänelle tuttu jo seurakuntanuoriajoilta.

– On ihanaa päästä takaisin kotiseudulle, iloitsee Kärmeranta.

– Nakkila on pieni, kodikas 5000 asukkaan kunta. Kodikkuus näkyy täällä ihmisläheisyytenä.

Kärmeranta ehti toimia Länsi-Porin seurakunnassa vuodesta 2011 ensin nuorisopastorina ja myöhemmin kappalaisena. Tehtäviin kuului myös paljon seurakunnan hallintoa.

– Kirkkoherrana haluan olla ihmisläheinen suhteessa sekä seurakuntalaisiin että työntekijöihin.

Kärmerannan mukaan kirkkoherran tärkeimpiä töitä on toimia tukijana ja mahdollistajana, jotta työntekijät pystyvät tekemään työnsä parhaalla mahdollisella tavalla.

– Omaa hengellisyyttäni kuvaa parhaiten iloinen evankelisuus ja virren ajatus: Kun kuljet seurassa Jeesuksen, sen kertoo katseesi riemuinen.

– Ajattelen, että usko on iloinen asia, joka antaa positiivisuutta arjenkin keskelle.

Kärmerannan harrastuksiin kuuluvat juokseminen ja lautapelit. Hän juoksi viime vuonna ensimmäisen maratoninsa. Lautapelejä kokoonnutaan pelaamaan säännöllisesti viiden hengen porukassa.

Kärmerannalla on vaimo ja 6- ja 12-vuotiaat lapset.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliAmos Andersonin elämästä näkee välähdyksen hänen kotimuseossaan Helsingissä – Sanomalehtikustantajan ja taidemesenaatin kotona oli myös kappeli
Seuraava artikkeliImatralainen Susanna Julin tunnetaan myös ”kanapastorina” – innostus johti omatarvekanalan rakentamiseen

Ei näytettäviä viestejä