Jussi K. Niemelä: Kansalaisten oikeuskäsitys parempi kuin oikeusministerin

Niemel_Jusski_K205Jussi K. Niemelä ei allekirjoita oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin kantaa, jonka mukaan poikien ympärileikkauksesta voitaisiin säätää erillislaki. Niemelä on kirjoittanut blogissaan avoimen kirjeen oikeusministerille ja lähettänyt kirjeen sähköpostitse eduskuntaryhmien puheenjohtajille.

Niemelä on entinen Vapaa-ajattelijain Liiton puheenjohtaja.

”Jos muualla rikotaan ihmisoikeuksia ja asetetaan lapsi sukupuolen ja uskonnon perusteella eriarvoiseen asemaan kuin muut, se ei tarkoita, että Suomenkin pitäisi jatkaa tiettyihin uskontokuntiin syntyvien poikalasten epäoikeudenmukaista kohtelua”, Niemelä kirjoittaa blogissaan.

Hän pitäisi lakia, ”jossa vanhemmalle annetaan uskonnon perusteella erioikeus pahoinpidellä (antaa lääkärin pahoinpidellä) poikalapsensa” moraalittomana ja ihmisyyden vastaisena.Niemelä viittaa Lastensuojelun keskusliiton kyselyyn, jonka mukaan 80 prosenttia suomalaisista vastustaa poikien ei-lääketieteellistä ympärileikkausta. ”Nähdäkseni kansalaisten oikeuskäsitys on paremmalla tolalla kuin oikeusministerin.”

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) kertoi Kotimaa24:ssä 12.4. kannattavansa erillislain säätämistä poikien ympärileikkauksesta.- Laillisuusperiaatteen tausta-arvojen, erityisesti ennalta-arvattavuuden kannalta, olisi perusteltua säätää poikien ympärileikkauksesta lailla. Toinen vaihtoehto voisi olla, että sosiaali- ja terveysministeriö laatisi ohjeet siitä, kuka on oikeutettu suorittamaan toimenpide ja millaisissa oloissa, hän sanoi.

Jussi K. Niemelän blogikirjoitus

Lue myös: Oikeusministeri: Ympärileikkauksesta perusteltua säätää erillislaki

Edellinen artikkeliEhdotus: Maksuja harkittava – kirkkoon kuulumattomien hautaan siunaamisten määrä kasvaa
Seuraava artikkeliKotimaa24:ssä ongelmia suuren kävijämäärän vuoksi

Ei näytettäviä viestejä