Julkisuus muutti Haaviston saarnan puheeksi

Pekka Haaviston esiintyminen YK:n päivän jumalanpalveluksessa muutettiin saarnasta puheeksi asian saaman julkisuuden vuoksi, sanoo Kotimaa24:n haastattelema Helsingin Tuomiokirkkoseurakunnan tuomiorovasti Matti Poutiainen.

Poutiainen ei kuitenkaan usko, että asiassa olisi tehty varsinaista virhettä.

– Kyseessä on puheenvuoro erikoisjumalanpalveluksessa. Sillä, sanotaanko sitä puheeksi vai saarnaksi, ei ole meille kovin paljon merkitystä. Jos kyseessä olisi ollut sunnuntain jumalanpalvelus, olisi todennäköisesti ajateltu heti kirkkojärjestyksen saarnapykälää, Poutiainen sanoo.

Kotimaa24 kertoi aikaisemmin, että Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkkojärjestyksen mukaan jumalanpalveluksessa ei saa saarnata kuin kirkon jäsen. Haavisto ei tiettävästi ole evankelis-luterilaisen kirkon jäsen.

Poutiainen ei tiedä, onko Haavistoa itseään pyydetty pitämään puhetta vai saarnaa. Hän ei ollut mukana jumalanpalvelusta valmistelevassa työryhmässä.

Poutiaisen mukaan tilaisuuden jumalanpalvelusluonne syntyy rukouksesta, virsistä ja Raamatun lukemisesta. Haavistoa pyydettiin mukaan, koska rauhanjärjestöjen kanssa yhteistyössä tehtäviin tilaisuuksiin halutaan yleensäkin puhumaan rauhanvälittämisen asiantuntija.

Lue Haaviston haastattelu Kirkko ja kaupungista

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliLahden kirkkoherrat huolestuneita esikoislestadiolaisten sakramenttiseparatismista
Seuraava artikkeliRuotsin hallitus pienentää uskonnollisten yhteisöjen avustuksia

Ei näytettäviä viestejä