Juhana Markkula Uudenkaupungin kirkkoherraksi

Uudenkaupungin kirkkoherraksi on valittu Nousiaisten kirkkoherra Juhana Markkula, 51. Hän sai viime viikon keskiviikkona 25.9. pidetyssä välillisessä vaalissa ensimmäisellä kierroksella 22 ääntä, eikä toista äänestyskierrosta niin ollen tarvittu. Valtuutettuja kirkkovaltuustossa on 27.

Markkulan lisäksi Uudenkaupungin kirkkoherraksi haki seitsemän henkilöä: Uudenkaupungin seurakunnan vs. kirkkoherra Jukka Kekki, Laitilan seurakunnan kirkkoherra Petri Laitinen, Uudenkaupungin seurakunnan kappalainen Samuel Mäkinen, Baijerin evankelis-luterilaisen kirkon pastori Matti Nikkanen, Porin Teljän seurakunnan seurakuntapastori Seppo Sattilainen ja Rauman seurakunnan kappalainen Valtteri Virta sekä yksi henkilö Keski-Suomesta, joka ei halunnut nimeään julkisuuteen.

– Halusin lähteä vähän haasteita hakemaan ja Uudenkaupungin seurakunta sellaisia varmasti tarjoaa. Siihen on liittynyt useampi seurakunta, ja tilanne on siltä osin haasteellinen. Tuttuakin työtä siellä tietysti on. Se asia mitä seurakunta edustaa, ei koskaan vanhene, Markkula kommentoi valintansa jälkeen Turun Sanomille.

Kuva: Valokuvaamo Kuvahetki

Edellinen artikkeliVesa Aurén Sastamalan kirkkoherraksi
Seuraava artikkeliPienellä joukolla suomalaisia pappeja ja diakoneja on äänioikeus Inkerin kirkon piispanvaalissa

Ei näytettäviä viestejä