Journalisti: Sukupuolineutraalilla avioliitolla median tuki

Suomalaiset mediat kannattavat eduskunnan käsittelyssä olevaa aloitetta tasa-arvoisesta, eli sukupuolineutraalista avioliittolaista. Journalisti-lehden tekemässä kyselyssä 20 mediasta 14 ilmoittaa suoraan kannattavansa aloitetta. Kuusi mediaa ei ottanut kantaa lakialoitteeseen, muun muassa Yle. Avioliittolain muuttamista ei vastustanut yksikään kyselyssä mukana olleista.

Journalisti-lehden mukaan päätoimittajat Helsingin Sanomissa, Iltalehdessä, Aamulehdessä, Turun Sanomissa, Kalevassa, Keskisuomalaisessa, Savon Sanomissa, Karjalaisessa, Ilkassa, Etelä-Suomen Sanomissa, Lapin Kansassa, Etelä-Saimaassa ja Kymen Sanomissa ilmoittavat lehtensä suoraan kannattavan tasa-arvoista avioliittolakia.

Lisäksi MTV:n, Seuran ja Avun päätoimittajat kertovat kannattavansa samaa sukupuolta olevien parien oikeutta avioliittoon.

Myös Kotimaa-lehden päätoimittaja on ottanut pääkirjoituksessa kantaa lain uudistamisen puolesta.

”Inhimilliseltä ja juridiselta kannalta laki on oivallinen. Toteutuessaan se parantaa tasa-arvoa ja lisää suvaitsevaisuutta. Laki ei vie keneltäkään mitään”, toteaa Kalevan päätoimittaja Markku Mantila Journalistin artikkelissa.

Myös valtaosa suomalaisista kannattaa kyselytutkimuksien mukaan lakialoitetta.

Journalistin artikkeli aiheesta

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliOrtodoksi.net: Saksalaiset ateistit erottavat ihmisiä kirkosta rahalla
Seuraava artikkeliPääsiäisen paju on sitkeä sissi

Ei näytettäviä viestejä