Jordanialaiskirjailija ammuttiin kuoliaaksi oikeustalon edessä – syytteessä islamin pilkasta

Jordanialainen kirjailija Nahed Hattar on ammuttu kuoliaaksi oikeustalon edessä Ammanissa, kertoo The Guardian.

Hattar julkaisi tänä vuonna Isisiä ja islamia käsittelevän sarjakuvan Facebookissa. Sarjakuvassa nimeltä Daeshin [Isisin] Jumala kuvataan militanttia Isis-taistelijaa, joka istuu kahden naisen vieressä ja pyytää Allahia tuomaan hänelle drinkin.

Hattaria syytettiin vihanlietsonnasta ja islamin loukkaamisesta. Hänet pidätettiin elokuussa ja vapautettiin takuita vastaan syyskuun alussa. Sunnuntaina häntä ammuttiin kolme kertaa, kun hän oli tulossa oikeuden istuntoon.

Jordanian valtion uutistoimisto Petran mukaan eräs mies pidätettiin tapahtumapaikalla, Guardian kertoo. Kaksi silminnäkijää kuvaili ampujaa parrakkaaksi, noin 50-vuotiaaksi mieheksi, jolla oli perinteiset arabivaatteet.

Uhrin serkku Saad Hattar kuvaili Guardianin mukaan tapahtumia näin:

– Nahedin seurassa oli kaksi veljeä ja ystävä, kun häntä ammuttiin. He jahtasivat tappajaa, saivat hänet kiinni ja luovuttivat poliisin hoteisiin.

Hänen mukaansa perhe syyttää surmasta myös Jordanian pääministeriä Hani al-Mulkia.

– Pääministeri oli ensimmäinen, joka puhui Nahedia vastaan, kun hän määräsi tämän pidätettäväksi. Se käänsi ihmiset häntä vastaan ja johti hänen tappamiseensa.

Perheen antaman lausunnon mukaan hallituksen on pantava vastuuseen kaikki, jotka lietsoivat väkivaltaa Hattaria kohtaan.

– Monet fanaatikot kirjoittivat sosiaalisessa mediassa, että hänet on tapettava ja lynkattava, eikä hallitus tehnyt mitään estääkseen heitä, he sanoivat.

Hallituksen tiedottaja Mohammad Momani tuomitsi surmatyön hirvittäväksi ja totesi, että ”hallitus iskee rautaisella kädellä kaikkia, jotka yrittävät hyötyä tästä rikoksesta käyttämällä sitä vihapuheeseensa yhteisössämme”.

Hattar itse oli painottanut, kuinka hän ei halunnut loukata islamia sarjakuvalla vaan näyttää, miten Isis ”näkee Jumalan ja paratiisin”. Hän syytti häntä vastustaneita islamisteja sarjakuvan hyödyntämisestä hänen parjaamisekseen.

Kuva: Wikipedia

Lue myös:

Jordanian prinssi: Meidän on puolustettava kristittyjä

”Kirkossani on aina muslimeja tutustumassa kristinuskoon”

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSynodaalikokouksissa myös kansainvälisiä puhujia
Seuraava artikkeliRadio Patmos sai pysyvän toimiluvan

Ei näytettäviä viestejä