Jolkkonen: Valmentajat ovat suuria sankareita

jolkkonenJari Jolkkonen painotti pihaleikkien ja harrasteurheilun merkitystä Gloria Patri –jalkapallonturnauksen yhteydessä järjestetyssä paneelikeskustelussa. Jolkkosen mukaan nuorten liikunnan harrastaminen on vähentynyt tietokonepelaamisen yleistymisen myötä.

Paneelissa puhuttiin myös muun muassa korkeiden harrastusmaksujen ja huippujen kasvattamiseen tähtäävän harrastustoiminnan vaikutuksista lasten ja nuorten liikkumiseen. Jolkkonen piti tärkeänä kysymyksenä talkoohenkeä.

– ­Valmentajat, jotka tekevät urheiluseuroissa töitä vapaa-ajallaan ja vapaaehtoisesti ovat suuria sankareita, Jolkkonen sanoi.

Hän oli huolissaan tietokonepelaamiseen käytettävän ajan räjähdysmäisestä kasvusta viimeisen kymmenen vuoden aikana vaikka myönsi myös omien lastensa pelaavan tietokonepelejä.

Paneeliin osallistunut kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk) oli Jolkkosen kanssa samoilla linjoilla mutta huomautti myös tietokonepelien voivan omalta osaltaan edistää yhteisöllisyyttä.

Kaikkonen nosti esiin myös kansalaisten kunnon rapautumisesta aiheutuvat suuret taloudelliset kustannukset. Hän tarjosi ratkaisuksi nuorten liikkumattomuuteen urheiluseuratoimintaa, joka ei tähtää ainoastaan huippujen kasvattamiseen.

Jolkkosen ja Kaikkosen lisäksi paneeliin osallistuivat jalkapalloilija Aki Riihilahti sekä valtion liikuntaneuvoston pääsihteeri Minna Paajanen. Paneelin aiheena oli ruumiin kulttuuri ja yhteisöllisyys.

Gloria Patri -turnaus on kirkon ja Palloliiton yhteinen vuosittainen tapahtuma, joka järjestettiin ensimmäistä kertaa arkkipiispa John Vikströmin kaudella parikymmentä vuotta sitten.

Paneelin jälkeen pelattu papit vs eduskunta -jalkapallo-ottelu päätyi pappien 2-1 voittoon.

Edellinen artikkeliParhialasta ACT-allianssin asiantuntija
Seuraava artikkeliEste jumalanpalveluksiin osallistumiselle poistui

Ei näytettäviä viestejä