Jolkkonen: ”En ole antanut lupaa mihinkään Kuopion tilaisuuteen”

JOLKKONEN PIISPA 205Jari Jolkkonen kertoo tukevansa Kuopion Kallaveden seurakunnan kirkkoherraa Matti Pentikäistä siinä, että kirkkoherra on peruuttanut Pirkko Jalovaaralta kutsun seurakunnan rukoustapahtumaan.
 
Piispa Jolkkonen on ottanut kriittistä etäisyyttä toimintaan, jossa ”pyritään rukouksen avulla karkottamaan ihmisistä pahoja henkiä” jo kirkkoherra Pentikäiselle 22.2. päiväämässään kirjeessä. ”Pidän sekä teologisesti että terapeuttisesti ongelmallisena sellaista hengellisyyttä, jossa pyritään selittämään ihmisen ongelmia henkivalloilla tai karkottamaan niitä erilaisilla keinoilla”, Jolkkonen kirjoitti.
 
”Nyt mä olen menossa Kuopioon, siellä Kuopion piispa on antanut siunauksen tämmöselle kokonaiselle vikonlopulle, missä me opetetaan todella näitä asioita”, Pirkko Jalovaara sanoi Ylen MOT-ohjelman mukaan.
 
– En ole antanut lupaa mihinkään Kuopiossa järjestettävään tilaisuuteen, se ei edes kuulu piispan tehtäviin. Sitä vastoin olen lähettänyt kirkkoherralle kirjeen, jossa arvioin kriittisesti sellaista julistusta, jossa sairauksia selitetään henkivalloilla. Kirkkoherra on tänään perunut tilaisuuden ja tuen hänen ratkaisuaan, Jolkkonen vastaa ja viittaa Kallaveden seurakuntaan.
 
Jolkkonen sanoo, että hänen muistikuvansa Pirkko Jalovaaran toiminnasta perustuvat noin 20 vuoden taakse.
 
– Olen lukenut 1990-luvulla yhden hänen kirjansa ja kuulut yhden hänen puheensa. Tuolloin hänen julistukseensa vaikutti terveemmältä, mutta nyt se näyttää radikalisoituneen väärään suuntaan.
 
Jolkkosen mukaan kirkossa on tilaa sellaiselle karismaattiselle hengellisyydelle, joka rakentaa ihmistä ja seurakuntaa ja on sopusoinnussa kirkon tunnustuksen kanssa. Hän muistuttaa, että kirkon uskonkäsityksen mukaan on olemassa persoonallinen paha. Opetus tulee ilmi muun muassa Raamatussa ja Katekismuksessa. Piispa painottaa ettei tästä kuitenkaan seuraa, että ihmisten kokemia vastoinkäymisiä, sairauksia tai pahuutta, olipa kyse itse aiheutetusta tai selittämättömästä kärsimyksestä, pitäisi selittää henkivalloilla. Ruumiin ja mielen sairauksista kärsiviä on ohjattava terveydenhoidon ammattilaisten piiriin. Jolkkosen mukaan tämän rinnalla myös keskinäinen yhteys ja yhteinen rukous seurakunnassa ovat vastuullisia tapoja kohdata vastoinkäymisiä.
 
Kuopion piispa sanoo pitävänsä terveellisenä sellaista hengellistä toimintaa, jossa rukouksessa lähestytään kolmiyhteistä Jumalaa, kiitetään häntä elämän lahjoista, valitetaan hänelle vastoinkäymisiä ja pyydetään häneltä apua ja lohdusta vaikeuksien keskelle.
 
Lue myös: Jalovaara: Eivät kaikki sairaudet johdu demoneista
 
Pirkko Jalovaaran tulo Kallaveden kirkkoon evätty
 

Kansliapäällikkö: ”Jalovaaran opetukset radikalisoituneet” 

”Epäterve hengellisyys otettava vakavasti”

Parantamiskokouksissa käyneet hakevat apua sielunhoidosta

Mielenterveyspooli huolissaan Jalovaaran toiminnasta

Edellinen artikkeliJalovaara: Eivät kaikki sairaudet johdu demoneista
Seuraava artikkeliPresidentti Niinistö suojelee evankelioimiskampanjaa

Ei näytettäviä viestejä