Jengiytyminen uhkana Za’atrin pakolaisleirillä Jordaniassa

Zaatri

Za’atrin pakolaisleirillä Syyrian rajalla turvallisuustilanne on huonontumassa. Nuorten toimettomuus on leirin polttavimpia ongelmia. Keskellä aavikkoa sijaitsevalle leirille saapuu joka yö satoja uusia syyrialaispakolaisia.

– Leirille tarvitaan lisää palveluita, jotta ihmisten henkinen ja fyysinen hyvinvointi voidaan turvata. Kirkon Ulkomaanapu on aloittanut operaation nuorten ja lasten parissa. Erityisesti nuoret ovat se ryhmä, joka jää huomiotta. Leirillä on jo nyt havaittavissa pientä mellakointia ja jengiytymistä, Kirkon Ulkomaanavun humanitaarisen avun koordinaattori Antti Toivanen kertoo.

Toivanen oli Za’atrin pakolaisleirillä kuusi viikkoa aloittamassa Ulkomaanavun avustusoperaatiota, jolle saatiin virallinen lupa Jordanian viranomaisilta 14. lokakuuta.

Jordanialaiset ovat ottaneet syyrialaiset pakolaiset hyvin vastaan, mutta tilanne rasittaa silti yhteiskuntaa. Za’atrin leirillä on erilaisten arvioiden mukaan 30 000 – 40 000 pakolaista.

Kirkon Ulkomaanapu järjestää nuorille koulutusta Za’atrin pakolaisleirillä. Leirille tuodaan vapaa-ajan toimintaa, liikuntakasvatusta ja käytännön taitojen opetusta.

Kirkon Ulkomaanapu on saanut Suomen ulkoministeriöltä Syyrian pakolaisten avustamiseen 400 000 euroa, joka on osa 1,5 miljoonan humanitaarisen avun tuesta, jonka ministeriö myönsi Ulkomaanavulle lokakuussa.

Kotimaa vieraili Za’atrin pakolaisleirillä. Lue raportti torstaina 25.10. ilmestyneestä lehdestä!

Edellinen artikkeliBBC: Kadonnut Beethovenin psalmisävellys löytyi
Seuraava artikkeliViidennen herätysliikkeen laulukirjasta kokeiluvihko

Ei näytettäviä viestejä