Jehovan todistajien laaja painotoiminta Suomessa lakkaa

Jehovan todistajien laajamittainen painotoiminta Suomessa, Vantaan Tikkurilan haaratoimistossa on päätetty lakkauttaa. Asiasta kertoo Kotimaa24:lle Jehovan todistajien tiedottaja Veikko Leinonen. Vantaan painossa on tehty noin miljoona uskonnollisen yhdyskunnan painotuotetta joka kuu peräti noin sadalla eri kielellä.

Jehovan todistajien eurooppalaiset painot jäävät muutoksen jälkeen Saksaan ja Englantiin. Suomesta painotoiminta siirtyy Saksaan.

Päätös painotoiminnan lopettamisesta Suomessa on tehty Yhdysvalloissa Jehovan todistajien päätoimistossa.

Leinonen kertoo, että Suomen haaratoimiston väelle lakkauttamispäätöksestä on kerrottu viikko sitten ja Jehovan todistajien seurakuntiin ollaan juuri tiedottamassa päätöksestä.

Leinosen mukaan päätös on ollut harkinnassa ja vireillä jo keväästä asti ja se liittyy laajaan kuvioon, jossa Latvian, Liettuan ja Viron haaratoimistot on juuri yhdistetty Suomen haaratoimistoon. Tässä yhteydessä Baltian maista siirtyy toimistotyöntekijöitä Suomeen. Käännöstoiminta jää Baltiaan.

Leinosen mukaan Tikkurilassa painotoiminnan parissa on työskennellyt noin parikymmentä ihmistä. Heidän työpanoksensa siirtyy nyt Jehovan todistajien laajenevaan sähköiseen toimintaan. Yt-neuvotteluja ei siis nähdä. Käytännössä Jehovan todistajien haaratoimistolla Tikkurilassa tehdään vapaaehtoistyötä, työntekijät saavat ylöspidon ja taskurahaa. Varsinaisesta palkkatyöstä ei siis ole kyse.

Koska Baltiasta siirtyy työntekijöitä Suomeen, Vantaan Tikkurilan haaratoimistosta pidetään kiinni painokoneiden kadotessa. Painokoneet aiotaan myydä.

– Nyt syntyy tilaa, johon voidaan rakentaa toimistoja ja esimerkiksi studioita, kun internet-toimintamme lisääntyy, Leinonen sanoo.

Suomesta käsin tehdään esimerkiksi internet-videoita kansainväliseen levitykseen uskonnollisen yhdyskunnan keskuudessa.

Edellinen artikkeliIsospankki toteutuu vihdoinkin
Seuraava artikkeliUskonnollisuuden muutoksessa ei kyse kristinuskon ja ateismin vaihtokaupasta

Ei näytettäviä viestejä