Jaakko Rusama anglikaanis-luterilaisen järjestön johtoon

Dosentti Jaakko Rusama on valittu kansainvälisen anglikaanis-luterilaisen järjestön (Anglican Lutheran Society) puheenjohtajaksi. Hän toimii järjestön luterilaisena puheenjohtajana, anglikaaniseksi puheenjohtajaksi valittiin Woolwichin piispa Michael Ipgrave. Valinnat suoritettiin järjestön vuosikokouksessa Lontoossa 9. maaliskuuta.

Anglikaanis-luterilaisella järjestöllä on jäseniä 32 maassa eri puolilla maailmaa, eniten Pohjoismaissa, Baltiassa, Saksassa, Isossa Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Järjestö on perustettu vuonna 1984. Se toimii anglikaanisten ja luterilaisten kirkkojen jäsenten kohtaamispaikkana ja edistää keskinäistä yhteistyötä ekumenian kentässä.

Järjestön toimintaan kuuluvat joka toinen vuosi pidettävät konferenssit, joista viimeisin pidettiin syyskuussa 2012 yhteistyössä Anglo-Nordic-Baltic teologiset konferenssit -sarjan kanssa. Osanottajia oli 60 eri puolilta Eurooppaa ja Afrikkaa. Vuoden 2014 konferenssi pidetään Unkarissa ja siinä keskitytään vähemmistökirkkojen tilanteeseen. Järjestö julkaisee myös kolme kertaa vuodessa ilmestyvää lehteä ”The Window”.

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on useiden vuosien ajan tukenut anglikaanis-luterilaisen järjestön toimintaa. Dosentti Jaakko Rusama uutena puheenjohtajana tulee auttamaan järjestön työn kehittämistä tulevina vuosina.

Edellinen artikkeliSukututkimusseura ja kirkkohallitus selvittävät yhteistyömahdollisuuksia
Seuraava artikkeliPiispa vaatii enemmän argumentteja avioliittolakikeskusteluun

Ei näytettäviä viestejä