Isänpäivä näkyy seurakunnissa maltillisesti

Isänpäivä näkyy useissa seurakunnissa lähinnä jumalanpalvelusten yhteydessä. Puhelinkierros osoittaa, että erillisiä isänpäivän konsertteja tai juhlia on satunnaisesti joissakin seurakunnissa mutta ei läheskään kaikissa.   

Osassa seurakunnista perhemessu on ajoitettu juuri isänpäivään tai seurakuntatalolla pyöräytetään kakkukahvit, mutta se on täysin seurakuntakohtaista. Useat seurakunnat pitävät perhemessun mieluummin ensimmäisenä adventtina marraskuun loppupuolella.

Esimerkiksi Vaasassa erillisiä isänpäiväkonsertteja on järjestetty takavuosina mutta ei tänä vuonna.

Joensuussa puolestaan on kuusi seurakuntaa, joista vain yhdessä järjestetään erillinen isänpäiväjuhla.

– Enon seurakunta järjestää marttojen kanssa isänpäiväjuhlan, mutta muissa seurakunnissa ei ole erillisiä tapahtumia. Jumalanpalveluksessa isänpäivä varmaan huomioidaan, arvelee Joensuun seurakuntien viestintäpäällikkö Kari Tanskanen.

Oulun Oulujoen seurakunnan alueella järjestetty miestenviikko huipentuu erilliseen isänpäiväjuhlaan ja Karjasillan seurakunnassa pidetään sunnuntai-iltana Miehilläkin tunteet on -runon ja musiikin ilta.

Naantalin isänpäiväkonserttia muistellaan säveltäjä Joonas Kokkosta. Tilaisuudessa puhuu muun muassa säveltäjän poika Jarmo Kokkonen.

Edellinen artikkeliTutkija: Valtiovalta painosti kirkkoa idänsuhteissa
Seuraava artikkeliOvatko kristityt ja muslimit samassa veneessä?

Ei näytettäviä viestejä