Iltaperhekerhot saavat Sonkajärvellä jatkoa

Sonkajärven seurakunnassa kokeiltiin lapsiperheiden omasta aloitteesta toukokuun ajan iltaperhekerhoja. Perinteisiin päivällä järjestettyihin perhekerhoihin kun eivät yleensä pääse työssäkäyvät tai opiskelevat vanhemmat lapsineen.

Tiistai-iltaisin kokoontunut kerho lisäsi kerta kerralta suosiotaan, ja viimeisellä kokoontumiskerralla paikalla oli yli 20 henkeä.

– Meillä päin se on iso joukko. Sain tutustua uusiin perheisiin, palaute oli myönteistä ja aiomme jatkaa iltaperhekerhoja syksyllä, kertoo lastenohjaaja Katja Ollikainen.

Ohjelmassa oli vapaata leikkiä, kädentaitoja, iltahartaus ja maksuton iltapala. Ollikainen suosittelee lämpimästi vastaavaa toimintaa muillekin seurakunnille. Itse hän kuuli iltaperhekerhoista etukäteen hyviä kokemuksia Iisalmen seurakunnasta.

– Lapset viihtyvät leikeissään ja vanhemmille on tärkeää saada jutella toisten vanhempien kanssa. Ohjelmasta ei siis tarvitse ottaa paineita. Maksuton iltapala helpottaa perheiden arkea.

Kerhoikäisten ja pyhäkoululaisten hartauksissa sekä alakoululaisten kouluhartauksissa luetaan Sonkajärvellä aina tarinoita lasten Raamatusta ja veisataan lasten virsiä. Myös iltaperhekerhossa on toimittu näin. Ollikaisen mukaan koulu ja vanhemmat toivovat oikeutetusti, että seurakunta tekee Raamatun kertomuksia ja virsiä tutuiksi lapsille.

Iltatyöt eivät Ollikaisen mielestä ole ongelma lastenohjaajalle, ainakaan heidän seurakunnassaan.

– Minulla on onneksi joustava työaikapankki ja saan sovittua asiat työnantajan kanssa hyvin.

Perheisiin panostaminen on ollut Sonkajärvellä erityisenä painopisteenä jo vuosia. Katja Ollikainen tekee paljon yhteistyötä nuorisotyöntekijän kanssa. Yhdessä perheille on järjestetty esimerkiksi erilaisia perhetapahtumia Sukevalla sijaitsevassa seurakunnan leirikeskuksessa.

Iltaperhekerhotoiminnan laajentaminen myös Sukevalle ei ole Ollikaisen mukaan poissuljettua.

– Jos seurakunnalta sellaista toivotaan, vastaamme varmaankin haasteeseen myös siellä, Ollikainen lupailee.

Kuva: Harriet Urponen/ Kirkon kuvapankki

Edellinen artikkeliLeo Mellerin 70-luvun tuotantoa käsittelevä gradu: ”Sävy jyrkkä ja pelottava”
Seuraava artikkeli”Kilpailutuslainsäädäntö vie pohjan seurakunnan itsemääräämisoikeudelta”

Ei näytettäviä viestejä