Ilmajoen kirkkoherraksi Jani Latva-Nikkola – valittiin samaan virkaan jo toisen kerran

Ilmajoen kirkkoherraksi on valittu toistamiseen Jani Latva-Nikkola. Joulukuussa 2017 pidetty vaali määrättiin uusittavaksi tuomiokapitulin tekemän muotovirheen vuoksi. Kapituli ei ollut lähettänyt alkuperäisissä sähköisissä hakemuksissa olleita liitetiedostoja seurakuntaan. Vaalista tehtiin valitus hallinto-oikeuteen, joka määräsi toimittamaan sen uudestaan.

Vuoden 2017 vaalissa oli ehdolla neljä hakijaa, joista Latva-Nikkola valittiin. Nyt uusitussa vaalissa silloisista hakijoista kaksi ilmoitti, ettei ole enää käytettävissä.

Latva-Nikkola määrättiin Lapuan tuomiokapitulin päätöksellä Ilmajoen vt. kirkkoherraksi huhtikuusta 2018 alkaen ”siihen saakka, että Ilmajoen kirkkoherran vaalin tulos saa lainvoiman tai palautetaan uudelleen käsiteltäväksi”. Aiemmin hän oli Jalasjärven kappeliseurakunnan aluekappalaisena.

Viime viikolla 3.10. Ilmajoen seurakunnan kirkkovaltuuston toimittamassa vaalissa Latva-Nikkola sai 24 ääntä ja toinen ehdolla ollut Maria Siekkinen 3 ääntä.

Ei kuin löyhässä hirressä

Jani Latva-Nikkola kertoo Kotimaa24:lle, että häneltä on monta kertaa kuluneen vajaan kahden vuoden aikana kysytty, tuntuuko siltä kuin hän olisi löyhässä hirressä.

– Ei ole tuntunut, sillä minua ei ole syytetty mistään. Työt ovat jatkuneet kuten ennenkin. Mutta onhan tämä tuntunut eräänlaiselta pitkältä koeajalta. Samalla on tietysti hyvä, että asiat tutkitaan, jos niissä epäillään olevan epäselvyyttä. Ja muotovirhehän tässä oli.

Latva-Nikkola sanoo, että nyt vaalitulos vapauttaa energiaa niin hänessä kuin seurakunnassakin. Tunnelma on helpottunut, kun asialle saatiin päätös. Tosin edellisen vaalin kokemuksesta ja kuukauden valitusajasta johtuen kalentereihin ei ole vielä merkitty kirkkoherran virkaan siunaamisen päivää.

Oikaisu 11.10.2019 kello 18.20. Kirkkoherranvaalin toimitti Ilmajoen seurakunnan kirkkovaltuusto, ei kirkkoneuvosto, kuten uutisessa aiemmin väitettiin.

Kuva: Jani Latva-Nikkolan kotialbumi

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliArkkipiispa Tapio Luoma kommentoi Radio Deissä piispa Laajasalon asemaa piispakunnassa
Seuraava artikkeliPodcast: Voitko todistaa käärinliinan aidoksi, Juha Hiltunen?

Ei näytettäviä viestejä