Ilkka Mattila Kirkon johtamisforumin avauspuheessa: Kirkko ja usko elävät aina kriisissä

Kirkkopalvelujen johtaja Ilkka Mattila pohti Kirkon johtamisforumin avauspuheessa presidentti Boris Jeltsinin lausahdusta, jonka hän oli nähnyt tv-dokumentissa: ”Seisoimme aivan kuilun partaalla. Päätimme ottaa rohkeasti askeleen eteenpäin.”

Kirkossa toimiville esimiehille ja johtajille suunnattu Kirkon johtamisforum alkoi torstaina Helsingissä.

Ensin Jeltsinin tokaisu tuntui Mattilasta huvittavalta, mutta tarkemmin mietittynä Mattila löysi siitä muutakin kuin vain ”humalaisen valtiopäämiehen huvittava hökäisyn”.

”Siinä taitaa olla meille kristityille hyvä ohje, viisaus. Eilinen on mennyt, huomista emme tunne, tänään auttaa Herra. Voimme turvallisin mielin ottaa askeleen kohti tulevaa. Usko on aina hyppy kuilun laidan yli, hyppy tuntemattomaan”, Mattila sanoi.

Puheessaan Mattila muistutti, että niin kirkko kuin uskokin on aina ollut kriisissä, ja että usko merkitsee sitä, että uskoo kriisin keskellä ja siitä huolimatta.

”Uskon maasto ei ole seesteinen. Se ei ole aurinkoinen laidun, jossa tepastellaan vaalea kesäpuku päällä. Uskon maastoa muovaa se historiallinen, poliittinen ja kulttuurinen ympäristö, missä elämme. Se on alituisesti vaihtuva maasto, joka koko ajan asettaa uskomme koetteille.”

Mattila sanoi puheessaan, että muutoksen ja kriisin keskellä tarvitaan johtajuutta, luottamusta ja siihen perustuvaa yhteistyötä.

”Tarvitaan sitä, että vaikka ajattelemme monista asioista eri tavoin, kykenemme tulemaan puoliväliin vastaan. Tarvitaan intoa ja innostamista. Tarvitaan ahkeruutta ja periksiantamattomuutta. Tarvitaan uskoa.”

”Uskoa omaan asiaan. Tulevaisuuden uskoa. Uskoa Jumalaan. Uskoa kriisin keskellä elävään Jumalaan, ristiinnaulittuun”, Mattila päätti puheensa.

Kirkon johtamisforumin 16.–17.1. järjestävät Kirkkopalvelut/Agricola-opintokeskus, Kirkkohallitus, Kirkon akateemiset AKI, Kirkon hallintovirkamiehet ry ja Kirkon Alat ry.

Kirkkopalvelut on Kotimaa24:ää julkaisevan Kotimaa Oy:n pääomistaja.

Kuva: Matti Karppinen

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliElisan Veli-Matti Mattila Kirkon johtamisforumissa: Kilpailu luo paineen kilvoitella
Seuraava artikkeliVarpunen jouluaamuna ohitti suosiossa Sydämeeni joulun teen -laulun

Ei näytettäviä viestejä