Hyvä maku seurakuntavaaleista

Seinäjoen seurakunta hankki Ilmajoen Namituvalta 10 000 vaalikarkkia, joita jaetaan ravitapahtumassa, ennakkoäänestyspisteissä ja vaalipäivänä, jos niitä jää. Karkeissa on vaalitunnus Usko hyvän tekemiseen. Päällyksen suunnitteli seurakunnan graafikko.

Myös muut seurakunnat voivat käyttää Seinäjoen karkkipaperia, viestintäjohtaja Leena Hautala lupaa.

Saman verran vaalimakeisia hankki Kirkkohallituksen ruotsinkielinen Hyvän tekemisen torin tiimi omiin tarpeisiinsa. Makeinen on pala Reilun kaupan tummaa suklaata, jonka kääreessä lukee Tro på det goda.

Makeisia jaetaan vaalien esittelytilaisuuksissa, muun muassa Helsingin kirjamessuilla 23.–26.10.

– Karkeista kiinnostuneet seurakunnat voivat ottaa suoraan yhteyttä lahjafirmaan. Meidän käärettä saa käyttää, sanoo Åsa Holmvik Kirkkohallituksesta.

Myös muun muassa Jyväskylän seurakunta on teettänyt karkkeja, joissa on seurakunnan oma logo.

Konneveden kirjastobussi

Vaalikarkkien ohella seurakunnissa on monenlaisia tempauksia ennakkoäänestyksen yhteydessä. Konnevedellä ennakkoäänestystä tukee kirjastobussi Mierolainen, joka toimii äänestyspaikkana.

Joka arkipäivä 27.–31. Mierolainen kiertää kello 10–18 Konneveden syrjäseutuja kyydissään vaalitoimitsijana kirkkoherra Olavi Virtanen. Vaaliavustajana toimii kirjastoauton kuljettaja, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pekka Karhunen.

Seurakunta tähtää 30 prosentin äänestysvilkkauteen. Viime vuonna Konnevedellä äänesti 29 prosenttia jäsenistä, koko maassa 17 prosenttia.

Mikkelissä vuokrataan auto

Mikkelissä vuokrataan pikkubussi tai asuntoauto viikoksi ennakkoäänestyspaikaksi, kertoo tuomiokirkkoseurakunnan vaalilautakunnan puheenjohtaja Raimo Himanen. Hän arvelee, että hanke kiinnostaa myös paikallismediaa.

– Meillä on laaja seurakunta, johon kuuluu useita alueseurakuntia. Ensimmäistä kertaa mennään nyt vaalibussin avulla ihmisten keskelle. Toivotaan, että se nostaa äänestysprosenttia, Himanen kertoo.

Liedossa kuvataan

Liedon seurakunnassa on menossa valokuvakilpailu teemana Usko hyvän tekemiseen. Kisa on tarkoitettu kaikille lietolaisille seurakunnan työntekijöitä ja arvosteluraatia lukuun ottamatta. Kisassa on hyvät palkinnot, ja se päättyy ennakkovaalin päättyessä 31.10.

Aihe on väljä. Kuvien toivotaan kertovan, mitä hyvää kirkko tekee, ja mitä arkisia hyviä tekoja tai tapahtumia kuvaaja näkee ympärillään. Myös muistot vaikka riparilta tai häistä kelpaavat.

Kerro kommenteissa, mitä tempauksia teidän seurakunnassanne toteutetaan.

Lue myös:

Seurakuntavaalit näkyvät Turun jäähallissa ja Seinäjoen raviradalla

Kuva: Kirkkohallitus

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTapani Ruokaselle kunniapalkinto
Seuraava artikkeliKuopion hiippakunnan tuomiokapituin päätöksiä

Ei näytettäviä viestejä