Huoleton kahvinkeittäjä aiheuttaa pitkän varjon kehittyviin maihin – ”Jokainen voi tehdä jotain, jotta kahvia saisi juoda hyvällä omallatunnolla”

Suomeen tuodusta kahvista puolet tuodaan metsäkadosta kärsivistä maista, kuten Brasiliasta, Perusta ja Honduraksesta. Valopilkkuna on, että EU:n uusi asetus pureutuu Euroopan ulkopuolelta tulevien tuotteiden metsäkatoriskiin. Kuva: Pasi Leino

Jos kukaan suomalainen ei heittäisi pannussa seisseitä kahviliruja pois, määrä vastaisi tuhansien henkilöautojen vuosittaisia kasvihuonepäästöjä.

Kiitos, kun tuet luotettavaa journalismia!

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1 €!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1 €, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90 €/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPappismunkki isä Viktor on moottoripyörä­kerhon jäsen: ”Moottori­pyöräily on eräänlainen allegoria elämästä”
Seuraava artikkeliKolumni: Muutos syntyi pehmeillä keinoilla

Ei näytettäviä viestejä