Humanistit ja vapaa-ajattelijat järjestävät vaihtoehdon valtiopäivien avajaisjumalanpalvelukselle

Suomen Humanistiliitto ja Vapaa-ajattelijain liitto järjestävät ensi vuoden alussa valtiopäivien avajaisjumalanpalvelukselle 2.2.2017 vaihtoehtoisen tapahtuman Musiikkitalossa, tunnustuksettoman juhlatilaisuuden.

Kutsu on järjestäjien mukaan tarkoitettu kaikille valtiopäivien avajaisiin osallistuville henkilöille, jotka eivät osallistu ennen valtiopäivien avajaisia järjestettävään jumalanpalvelukseen Helsingin tuomiokirkossa. Tunnustuksettomassa juhlatilaisuudesta on tiedotettu eduskunnan pääsihteerille ja sitä kautta puhemiesneuvostolle.

Tunnustuksettomassa juhlatilaisuudessa puhuvat kirjailija Sirpa Kähkönen ja emeritusprofessori Ilkka Niiniluoto. Puheiden lisäksi on musiikkiohjelmaa.

Tiedotteen mukaan Musiikkitalon tilaisuuden luonne on verrannollinen Helsingin yliopiston avajaisiin liittyvään tunnustuksettomaan tilaisuuteen, joka on samaan aikaan avajaisjumalanpalveluksen kanssa.

Ruotsissa vastaava tilaisuus järjestettiin kolmena vuotena epävirallisesti, kunnes se tänä vuonna sai virallisen osan perinteisen jumalanpalveluksen rinnalla.

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata digilehden ja printtilehden täältä.

***

Kuva: Olli Seppälä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliVuoden papiksi sairaalapastori Merja Hållfast
Seuraava artikkeliSimo Peura: Turvapaikanhakija voidaan kastaa jo ennen turvapaikkapäätöstä

Ei näytettäviä viestejä