HS: Usko kuuluu nyt poliitikon julkikuvaan

Suomessa ei ole todennäköisesti vuosikymmeniin ollut niin monta julkiuskovaista puoluejohtajaa kuin nyt, kirjoittaa Tommi Nieminen Helsingin Sanomissa.

”Keväällä 2014 havahduin tilanteeseen, että Suomessa neljän merkittävän puolueen puoluejohtajana oli tunnustuksellinen kristitty. He olivat katolilainen Timo Soini (ps), Kansanlähetys-herätysliikettä lähellä oleva Päivi Räsänen (kd), lestadiolaiseen Rauhan Sana -liikkeeseen kuuluva Juha Sipilä (kesk) ja Sdp:tä johtanut Jutta Urpilainen”, kirjoittaa Nieminen ja huomauttaa, että suurista puolueista vain Kokoomusta ovat viime vuosian johtaneet poliitikot, jotka ovat pitäneet etäisyyttä uskontoon.

Nieminen siteraa myös tutkija Juri Mykkänen tutkimusta vuoden 2011 eduskuntavaaleista. Silloin oli 570 000 äänioikeutettua, jotka arvioivat itsensä ”hyvin uskonnollisiksi”.

”Tunnustuksellinen usko on nyt osa poliittisten johtajien julkikuvaa. Uskonnosta on tullut teema, joka otetaan herkemmin esiin”, arvioi Helsingin yliopiston Politiikan ja talouden tutkimuksen laitoksen tutkija Mykkänen.

Mykkänen myös veikkaa, että uskonnon ja politiikan suhde tiivistyy Suomessa, mitä pidemmälle globalisaatio ja maahanmuutto etenevät.

Lue Helsingin Sanomista Tommi Niemisen kirjoitus Julkiusko palasi Arkadianmäelle

Ilmoita asiavirheestä

Edellinen artikkeliRauhanasema 30 vuotta
Seuraava artikkeliMestareiden kristilliset teokset esillä Valamossa

Ei näytettäviä viestejä