HS: Suurmoskeijahankkeelle säätiö – Supo tutkimassa mahdollista yhteyttä ääri-islamiin

Joulukuun puolivälissä Kampissa Radisson Blu -hotellissa tapasivat suurmoskeijasäätiön perustajat ja Bahrainin itsenäisyyspäivän juhlijat, kertoi Helsingin Sanomat torstaina. Lehden mukaan säätiön perustamispaperit allekirjoitettiin tuolloin samassa yhteydessä Bahrainin itsenäisyyspäivän juhlijoiden kanssa.

Mielenkiintoiseksi juhlijoiden tapaamisen tekee se, että suurmoskeijan edistäjät korostavat säätiön suomalaisuutta ja sitä, että sillä on täysi määräysvalta moskeijan asioista.

Helsingin kaupunki ja Suomen turvallisuusviranomaiset sen sijaan ovat huolissaan, että Bahrain ja muut mahdolliset ulkomaiset rahoittajat lisäisivät moskeijan kautta islamilaista ääriajattelua Suomessa. Kaupunki on pyytämässä ulkoministeriöltä uutta turvallisuusselvitystä hankkeesta.

– Bahrainilaiset olivat todistamassa tilannetta, mutta heillä ei ole tekemistä säätiön kanssa, moskeijahankkeen ydinryhmään ja säätiön perustajiin kuuluva Pia Jardi sanoi HS:lle.

Säätiön perustamisesta onnittelivat ensimmäisinä maiden välisen ystävyysseuran bahrainilaiset vieraat. Muutaman vuoden ajan on tiedetty, että Bahrain on lupautunut moskeijan ja sen yhteyteen suunnitellun laajan palvelukeskuksen rahoituksen koordinaattoriksi.

Helsingin kaupungin lisäksi Supon on määrä tehdä hankkeesta turvallisuusarvio.

Sisäministeriön poliisiosaston kehittämispäällikkö Tarja Mankkinen kertoi HS:lle, että turvallisuusarviosta on päätetty viime keväänä sisäministeriön ylimmällä tasolla.

– Rahoituksen riski on ennalta ehkäisevän turvallisuuden asia ja koskee Suomen sisäistä turvallisuutta. Siksi se on Supon asia.

Kuva: Moskeijahankkeen hankesuunnitelman kansilehti

Lue myös:

Kansanedustaja haluaa Helsingin moskeijarahoituksen syyniin

KD: Suurmoskeija olisi ”islamilaisen valloituspolitiikan keskus”

Ilari Rantakari: ”Kyse paljon enemmästä kuin vain moskeijasta”

Suurmoskeijahanke epäilyttää Suomen muslimeja

Ilmoita asiavirheestä

Edellinen artikkeliSuomalaiset suhtautuvat kielteisesti neljään uskonnolliseen ryhmään
Seuraava artikkeliEssee: Taivaspaikka on nyt lautasella – ruokavaliot ovat tämän ajan uskontoja

Ei näytettäviä viestejä