Horisontti-ohjelma palkittiin Vuoden sivistystekona – ”Upeaa, että uskontojournalismia noteerataan”

Ylen ja Kirkon viestinnän tuottama Horisontti-ohjelma sai torstaina KOURAn myöntämän Vuoden sivistysteko -palkinnon.

Palkitut ovat toimittajat Anna Patronen, Samuli Suonpää ja Ilona Turtola, Kirkon viestinnän ohjelmapäällikkö Kimmo Saares sekä Yle Radio 1:n vastaava tuottaja Anna Simojoki. Palkinto on arvoltaan 10 000 euroa.

KOURA on Yleisradion, MTV Oy:n ja Mediahub Helsinki Oy:n koulutusrahasto. Palkinnon saajan valitsi Gummeruksen toimitusjohtaja ja kustantaja Anna Baijars.

Palkintoperusteluissa todetaan, että Yle Radio 1:n Horisontti-ohjelma tutkii avarakatseisesti ja asiantuntevasti ”sivilisaatiomme alkulähteiltä kumpuavia syviä pohjavirtauksia, jotka yhä vaikuttavat elämäämme”.

Horisontti on puhetta uskonnoista ja uskonnottomuudesta ja, mikä vielä paljon puhetta tärkeämpää, Horisontti on kuuntelemista. Olen syvästi kiitollinen siitä, että muutaman vuoden ajan sain olla osa tätä kertomusta, toimittaja Samuli Suonpää sanoi kiitospuheessaan.

Anna Baijarsin mukaan toimittajat lähestyvät aiheitaan journalistisesti ja kiihkottomasti, teräviä kysymyksiä esittäen ja erilaisia näkökulmia monen alan asiantuntijoista esiin puristaen. Baijarsin mukaan lähestymistapa on sama, ”oli kyseessä sitten oman kirkollisen ja uskonnollisen kulttuuriperintömme tarkastelu, uskomushoidot, muslimien arki Suomessa, monikulttuurisuuden vaikutus perinteisiimme tai sosiaaliturvajärjestelmän eettisyys”.

Toimittaja Anna Patronen iloitsee palkinnosta ja kiittää kaikkia vuosien saatossa ohjelmaa tekemässä olleita toimittajia.

– Upeaa, että uskontojournalismia noteerataan. Palkinto tuntuu erityisen tärkeältä tällaisessa ajassa, jossa kaikenlainen ääriajattelu on nousussa, Patronen sanoo Kirkon viestinnän tiedotteessa.

Horisontti-ohjelma lähetetään Yle Radio 1:ssä sunnuntaisin kello 12.05–12.50. Ohjelma on kuunneltavissa myös Yle Areenassa.

Kuva: Olli Seppälä. Horisontin nauhoitus joulukuussa 2017.

Lue myös:

Ensi kertaa jaettava Uskontojournalismipalkinto Horisontti-ohjelman tekijöille

Palkittu Horisontti on Ylen näkökulmasta indie-tuotanto – kirkko toimii tuotantoyhtiönä

Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustuksen sai Horisontti-ohjelma

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliMielipide: Uusi kastesivusto tehtiin, koska kirkon sanoma tavoittaa yhä harvemman suomalaisen
Seuraava artikkeliKirkko ja kaupunki: Pappi käytti satatuhatta euroa hänelle vahingossa maksettua rahaa – tuomittiin kavalluksesta

Ei näytettäviä viestejä