Herzogin puheet eivät kuulu stadionin vuokranantajalle

Olympiastadionin vuokranantaja ei ota kantaa tapahtumien sisältöön kuin pääasiassa turvallisuuden ja toiminnallisuuden näkökulmasta, kertoo Olympiastadionia vuokraavan Stadion-säätiön toimitusjohtaja Maija Innanen. Kotimaa24 kysyi Innaselta näkemystä huomiota herättäneestä David Herzogin tapahtumasta stadionilla.

– Vuokraamme stadionia ja arvioimme joka kerran tapahtuman luonteen erikseen, Innanen sanoo Kotimaa24:lle. Innasen mukaan säätiössä on seurattu tapahtuman herättämää keskustelua mediaseurannan välittämien tietojen kautta.

Innaselle ei reilun viiden vuoden toimitusjohtaja olon aikana ole tullut vastaan tapahtumia, joita stadionilla ei olisi voitu järjestää. Tilannearvion lähtökohtana ovat etukäteistiedot tapahtuman käytännönjärjestelyistä, erityisesti turvallisuuden näkökulmasta.

– Mikään ei kyseenalaista sitä, että tapahtuma voitaisiin järjestää. Tapahtuman sinällään ei pitäisi loukata ketään, Innanen sanoo.

Kysymykseen Herzogin aikaisemmin esittämästä toiveesta, että ihmiset toisivat mukanaan kuolleita herätettäviksi, Innanen ei ota kantaa. Hän toteaa, etteivät myöskään syytökset hengellisestä väkivallasta kuulu vuokranantajan harkintaperusteisiin.

– Tapahtumanjärjestäjä kantaa viimekädessä kokonaisvastuun turvallisuudesta, Innanen sanoo.

Innasen mukaan Billy Grahamin vierailu on ollut ainoa Olympiastadionilla järjestetty uskonnollinen tilaisuus.

Olympiastadionin vuokrakulut vaihtelevat kokoustilojen kymmenistä euroista isojen arvokisojen satoihin tuhansiin euroihin.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliEhtookelloja soitetaan talkoilla ja käsin Muurasjärvellä
Seuraava artikkeliSuomen ensimmäinen festariehtoollinen – katso video

Ei näytettäviä viestejä