Herätysliikepohjainen Raamatunopetusakatemia aloittaa tammikuussa

Kansan Raamattuseura, Kansanlähetys ja Suomen Raamattuopisto aloittavat tammikuussa 2015 Raamatunopetusakatemian. Uutuuskurssia tarjotaan papeille, teologian opiskelijoille, lähetystyöntekijöille ja raamatunopetustyöstä kiinnostuneille.

– Kyse on ammatillisesta jatkokoulutuksesta, kurssin johtaja, teologian tohtori Eero Junkkaala tarkentaa.

Junkkaalan mukaan raamatunopettajien kurssin tavoite on valmentaa raamatunopettajana toimivia opettamaan omaa persoonaansa käyttäen ja nostaa säännöllinen raamatunopetus voimavaraksi kirkossa.

– Yliopistokoulutuksen antamien eväiden lisäksi Raamattua opettavan on joka tapauksessa hankittava itse lisätietoa ja valmennusta, jotta voisi opettaa Raamattua asiantuntevasti ja kiinnostavasti.

Raamatunopetusakatemia sisältää kolme viikonloppukoulutusta ja kuusi arkipäivän pituista opetuskertaa.

Junkkaalan lisäksi kurssin suunnittelutiimiin kuuluvat päätoimittaja Leif Nummela, koulutusjohtaja, pastori Mikko Matikainen sekä vararehtori, pastori Lauri Vartiainen. Luennoitsijoina toimii useita seurakuntapappeja, yliopiston opettajia sekä kristillisten järjestöjen työntekijöitä.

Raamatunopetusakatemian ensimmäinen jakso alkaa Suomen Raamattuopistossa 30.1.2015. Osallistujiksi valitaan hakemusten perusteella 30 kurssilaista.

Eero Junkkaalan mukaan Raamatunopetusakatemiasta ei kaavailla pappisseminaaria.

– Ei sellaiseen tähdätä ollenkaan tässä asiassa. Tämä on vain työntekijöiden tsemppaamista Raamatun opetusasiassa.

Junkkaala ei muutoinkaan usko, että tällä hetkellä missään kaavailtaisiin vakavasti pappisseminaaria yliopistollisen teologikoulutuksen rinnalle. Kyseessä ei ole myöskään niin ikään järjestöpohjaisen Suomen Teologisen Instituutin tontille tuleminen, sillä STI tarjoaa rinnakkaiskoulutusta keskittyen teologian opiskelijoihin.

– Tämä ei ole massiivinen koulutus vaan vain kolme viikonloppua. Yksi ja toinen on sanonut siellä täällä, että eikö tällaista voisi järkätä. Vahvasti haluamme olla myös paikallisseurakuntien kanssa tekemisissä, Junkkaala sanoo.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSeppänen: Toimitan materiaalin Suomen rikkaista Pikettylle
Seuraava artikkeliMentoripalkinto nuorisotyönohjaaja Kaisa Lahdenkaupille

Ei näytettäviä viestejä