Hengen uudistus kirkossamme kasvattaa toimintaansa

Muun muassa karismaattisuutta painottavan Hengen uudistus kirkossamme ry:n toiminnanjohtaja, pastori Marko Huhtala arvioi, että viime vuosina liikkeen toiminta on kasvanut viidenneksellä vuosittain. Erityisesti on lisätty nuorille aikuisille suunnattuja tapahtumia ja messuja.

– Nuorten aikuisten kohderyhmä on ollut kirkossa vaikea, Huhtala sanoo.

Huhtala on toiminut Hengen uudistuksen kokotoimisena toiminnanjohtajana vuoden 2014 alusta lähtien. Ennen tehtävä oli puolitoiminen.

Myös koulutustapahtumien määrässä on ollut kasvua. Liike kouluttaa rukouspalvelijoita ja järjestää Pyhää henkeä käsitteleviä luentoja.

Huhtala liittää kasvun laajempaan karismaattiseen liikehdintään.

– Onneksi kirkossakin on tartuttu tähän. Karismaatikoille tärkeää oli piispojen helluntaitervehdys vuonna 2007, jossa terve karismaattisuus tunnustettiin osaksi kirkon elämää, hän sanoo.

Hengen uudistuksen vuosikokous kokoontui Tampereella 11.2.2014. Uusi hallitus valitsi puheenjohtajakseen toiselle kaudelle Tampereen nuorten aikuisten pastorin Timo Pöyhösen. Hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin Kansan raamattuseuran liiketoimintajohtaja Terhi Rajala.

Hengen uudistuksen hallitus valitsi kunniapuheenjohtajakseen talousneuvos Reijo Telarannan. Vuosikokous yhtyi tähän päätökseen. Hengen uudistuksella on nyt kaksi kunniapuheenjohtajaa. Alkuaikojen johtaja ja liikkeen perustajiin kuuluva teologian tohtori, pastori, lähetystyöntekijä ja kirjailija Seppo Löytty on myös saanut tehtävän.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliVantaan hautausmaille ennätysmäärä hakijoita
Seuraava artikkeliJulkinen kuuleminen tasa-arvoisesta avioliittolaista menossa

Ei näytettäviä viestejä