Helsinki-Vantaan lentoasema saa oman lentokenttäpapin täydentämään palvelujaan

Finavia ja Vantaan seurakunnat ovat tehneet yhteistyösopimuksen lentoasemapappitoiminnasta Helsinki-Vantaalla. Helsinki-Vantaan lentoasemalla pappina aloittaa Hanna Similä Vantaan seurakunnista.

Lentoasemapappi palvelee matkustajia ja lentokentällä työskenteleviä vakaumuksesta riippumatta. Ihmisten kohtaamisen lisäksi lentoasemapappi voi osallistua myös poikkeustilanteiden hoitamiseen yhteistyössä muiden kriisitoimijoiden kanssa.

– Lentoasemapappitoiminta täydentää matkustajille tarjoamiamme palveluita. Pappi antaa tarpeen mukaan keskustelutukea niin arkisissa tilanteissa kuin kriisinkin kohdatessa, Finavian matkustajapalveluista vastaava päällikkö Hanna Hämäläinen kertoo.

Lentokenttäpappina aloittava Hanna Similä on teologian maisteri ja työnohjaaja. Hän on toiminut pitkään oppilaitoksissa yhteisöpappina.

– Lentoasema on paikka, jossa koetaan monenlaisia tunteita, jälleennäkemisen riemua ja luopumista. Lentoasema on myös monelle ihan arkinen työpaikka. Olen lähimmäisenrakkauden näkökulmasta rinnalla kulkijana lentoasemalla tapahtuvissa tilanteissa matkustajien ja työntekijöiden toiveiden mukaan. Tärkein tehtäväni on olla kiireettömästi läsnä poikkeustilanteita varten, Similä toteaa.

Lentoasemapapin taustatukena on verkosto, joka koostuu esimerkiksi muiden uskontojen edustajista. Verkoston kautta pyritään löytämään kullekin sopiva ja toivottu keskustelukumppani. Lentoasemapappi kunnioittaa aina sen organisaation ja henkilön arvoja, jota on palvelemassa.

Maailmalla lentoasemapappeja löytyy yli sadalta lentoasemalta.

Tammikuun lopulla Helsinki-Vantaan lentoasemalle avattiin myös hiljainen huone.

Lue myös

Helsinki-Vantaan lentoasemalle avattiin hiljainen huone – ”Samassa tilassa rukoilu on käytännön uskontodialogia”

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKirkko ja minä: Rengon kirkko on suloinen, ihmisen kokoinen ja korunkaunis
Seuraava artikkeliLuonto puhuu: Pyykki muuttui valkoiseksi kuin telkän vatsa

Ei näytettäviä viestejä