Helsingin Vanhassa kirkossa Healing Roomsin konferenssi rukouksen parantavasta voimasta – miksi?

Helsingin Vanhassa kirkossa alkaa tänään torstaina kolmipäiväinen Healing Rooms Eurooppa -konferenssi.

Healing Rooms on yhteiskristillinen järjestö, joka järjestää ilmaisia rukousklinikoita. Järjestön nettisivujen mukaan kaikille avoimilla klinikoilla rukoillaan ”fyysistä ja psyykkistä parantumista ja sisäistä eheytymistä tarvitsevien puolesta”.

Sivuilla myös todetaan, että ”Jeesuksen Kristuksen läsnäolo Pyhän Hengen kautta parantaa sairaan”. Lisäksi siellä lukee, että ”lääkitystä ja muita lääkärin määräämiä hoitoja ei tule keskeyttää ilman lääkärin lupaa”.

Konferenssin pääpuhuja on yhdysvaltalainen Cal Pierce, joka on Healing Rooms -liikkeen kansainvälisen työn johtaja. Puhujien joukossa on myös Uskon sana -seurakunnan perustaja Patrick Tiainen puolisonsa Maria Tiaisen kanssa.

Tiainen on perustanut kotikaupunkiinsa Kokkolaan uuden, uskonnolliseksi yhdyskunnaksi rekisteröidyn uuskarismaattisen seurakunnan vuonna 2014. Uskon sana -seurakunnan juuret ovat kenialaisessa helluntailiikkeessä, ja seurakunnassa odotetaan Kristuksen pikaista paluuta.

Molempien opetuksen on sanottu kielivän menestysteologiasta. Vastaavanlainen tapahtuma herätti Helsingissä hämmennystä jo vuosia sitten.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kappalainen Maija Kuoppala, miten tapahtuma päätyi Vanhaan kirkkoon?

– Me olemme hyvin avoin yhteisö, ja kansainvälisyys, diakonia ja ekumenia ovat meidän leimojamme. Heidän [Healing Roomsin] edustajansa lähestyivät meitä viime syksynä ja kertoivat etsivänsä paikkaa tapahtumalleen. Heidät otettiin meille minun luvallani.

Kuoppala kertoo, että tapahtuman järjestäjien kanssa on keskustelu ohjelman sisällöstä ja kulusta. Hän luonnehtii tapahtumaa karismaattisuuteen ja vapaisiin suuntiin kallellaan olevaksi.

– En tietenkään ole sataprosenttisen varma, mitä he tulevat puhumaan. Olen toivonut, että sisältö ei saa olla ihmisiä harhaanjohtavaa tai kirkkoa riitauttavaa. Sen pitää olla nimenomaan kristittyjen ykseyttä hakevaa ilmapiiriä.

Rukouksen parantavaan voimaan Kuoppalalla on selkeä kanta.

– Kappalaisena ja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon pappina suhtaudun rukoukseen siten, että totta kai saa ja pitää rukoilla ja kaikki on lopulta Jumalan käsissä. Tämä ei tietenkään kilpaile lääketieteen kanssa. Rukoilu sairaiden puolesta on Jeesuksen mallin mukaista, mutta sen nimissä ei pidä luvata mitään, mikä johtaisi ihmisiä harhaan.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Oman kirkon perustanut Patrick Tiainen puhuu luterilaisille Tuusulassa – ”Seurakuntalaiset toivoivat”

Edellinen artikkeliVäitös: Juutalaisvastaisuus oli kirkossa luultua yleisempää ensimmäisen maailmansodan jälkeen
Seuraava artikkeliUnkarin päätökset turvapaikanhakijoista huolettavat uskontojohtajia – ”Loukkaavat ihmisoikeuksia”

Ei näytettäviä viestejä